25 sept. 2008

Saturatie

Oamenii sunt atat de diferiti incat atunci cand doua persoane gasesc similaritati de orice fel au cate o revelatie care poate duce la o apropiere fie de genul prieteniei fie dragoste. Da as vrea sa tratez aci comportamentul oamenilor fata de viata si cursul ei.
Unii au ambitii, au teluri, lupta, tind. Pentru ei cursul vietii reprezinta practic o serie de reactii la actiunile proprii, reactii care pot fi succesuri sau esecuri. Elementul care nu depinde de ei se manifesta, bineinteles, insa poate fi previzionat mai usor.
Altii se lasa dusi de val. Fie pentru ca nu sunt dotati cu ambitii sau nu stiu (nu pot) sa-si croiasca un drum al lor, fie pentru ca, asa cum e cazul meu, nu dau importanta cursului vietii si actiunilor intreprinse. Considera alte lucruri mai importante. Motivele nu au importanta.
Acum, luam cele doua paragrafe (categorii) anterioare si tragem o acolada in dreptul lor. Carevasazica ajungem la un element comun.
Saturatia. Sunt momente in care ajungi la ea. Te poti satura de multe chestii. Da ca sa ma pliez pe melodie o sa ma refer numa la capitolu dragoste.
Ia gandeste-te. Toata tineretea tindem catre asta. Uneori o dam in bara si ne alegem cu dureri in piept sau le provocam altora. Alteori merge bine si o luam razna o vreme, alte chestii nu mai conteaza, fericire maxima, capete in nori, risc de picaj cu urmari nasoale.
Oricum ar fi, de la un timp incepi sa te stabilizezi. Fie te casatoresti, fie te asezi confortabil in sufletul cuiva, fie ramai singur si te indragostesti mai mult de linistea si tabieturile tale. Si atunci ajungi la saturatie.
Iti dai seama ce inoportun ar fi sa te indragostesti din senin acum? La prima vedere iti spui, nu, ar fi fain, fiori... bla, bla. Gandeste-te mai bine. Nu-ti lipseste. De fapt nu ai chef de asa ceva. Te-ai complica inutil. Nu mai esti dispus sa suporti dezamagiri. Poate ca de la un moment dat ai descoperit ca ceea ce cauti tu necesita mintea limpede. Esti saturat de incercari.
Poate fi o stare trecatoare. Dar cred ca toti ati avut momente in care, asezati, trantiti intr-un fotoliu, ati inchis ochii si v-ati spus... Sunt obosit!

12 comentarii:

  1. In sfarsit o postare serioasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. cred că ori sunt toţi picaţi pe gînduri ori obosiţi morţi :P
    eu sunt doar ocupată răuuuuu
    abureală zici ? , hai,mă laşi ...
    fă bine şi lasă vrăjala,avem starea descrisă de tine fiecare
    da'tot la fel ne trece şi o luăm de la capăt
    perpetuum mobile ... cînd ne terminăm îndrăgostelile şi împrietenirile mai bine chemăm un popă şi aprindem lumînarea :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmm, se vede ca a venit toamna, toti suntem obositi. Dar tu, cand esti obosit si deprimat scrii foarte bine. Ramai asa...

    RăspundețiȘtergere
  4. viata nu are un curs doar asa..si oamenii isi modeleaza comportamentul dupa asta ci chiar invers.oamenii au un comportament si viata se modoleaza dupa asta.interiorul creaza exteriorul.nu exista element care sa nu depinda de ei.saturatia nu intervine niciodata.. cand este un motiv ; saturatia apare atunci cand joci un joc si in timp ce'l joci iti dai seama ca nu e jocul tau .. dar ce sa faci .. asta e cursul vietii nu poti face nimic..pfff

    RăspundețiȘtergere
  5. si ce tz-a luat asa mult sa vii cu commentu asta? :)
    dezvolta, ca daca cineva nu e initiat cat de cat nu intelege nika.
    adica ie neshte treburi aicia :)

    RăspundețiȘtergere
  6. frate ar trebui scrise pagini pt dezvoltare. :)
    totusi pe scurt..un gand puternic creeaza un sentimentul puternic care duce la actiune cu credinta care duce la rezultate.
    gandul,sentimentul sunt elemente ale lumii interioare,actiunea rezultatul sunt elemente ale lumii exterioare; so..lumea interioara formeaza lumea exterioara si nu invers.
    saturatia,pe orice plan, intervine cand procesul nu are acest curs..
    incerci sa faci pipi contra vantului si vezi ca nu tine,normal ca esti satul :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ei, mai zicem noi "am obosit", ori "să le ia dracu pe toate!", dar, în final, dragostea se insinuează nu se ştie cum...

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai,mai,da` se cam potriveste ce scrii tua aici la multi dintre noi.Am o observatie.Nu as numi saturatie starea aia-poate nu stiu ce inseamna exact "saturatie",dar eu ii spun rutina,lehamite .
    Iar in ceea ce priveste iubirea,cum poti sa spui una ca asta?Iubirea este chiar viata.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt obosită !
    Voi reveni, dar acum ... maaşez în fotoliu, închid ochii şi ... şi mai departe nu cunosc kuskre ...
    Un sfârşit de săptămână binecuvântat, pupici Luanei, pace şi linişte sufletească !
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  10. Mda, dar asta nu înseamnă că nu te mai ridici de pe fotoliu, clar? Cred că ai nevoie de nişte apă de râs, că prea serios ai devenit dintr-odată :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. da'ncoace apa aia daca ai pe stoc!
    se administreaza dimineata

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!