16 iul. 2008

Hard times

Oricat te-ar durea undeva de bani, asa cum ma laud io ca ma doare, tot faci ceva. lucri. bagi ca migu cateodata pt ca asa e jocu. si cand se intampla sa o faci cam degeaba te-ar putea lua o stare de "baga-mi-as picioru" de nu-i adevarat.
cand te ocupi de licitatii publice (ca ofertant) iti omori neuronu la greu. proiectele sunt de doi lei. facute in graba, copiate de la altele mai vechi, sunt omise tot felul de lucruri pe care insa n-ai voie sa le scapi pt ca o iei in freza daca castigi si nu ti-ai inclus in pret toate cheltuielile. statu nu-ti mai da nimic in plus (daca nu ai o shusta serioasa cu administratia).
pe langa ca tre sa-ti faci analize de pret pentru orice lucru mai trebe sa tii cont si de greselile si omisiunile altora. eligibilitatea daca nu e beton pana la ultima virgula ai zburat. tre sa-ti cunosti bine concurentii. sa stii cam ce vor face ei. in timp ce si ei stiu cam ce vei face tu. e misto uneori, un joc de sah pe bani multi. dar super obositor. informatia tre sa stea la locul ei, daca circula si afla ceilalti ce faci tu si la ce pret te-ai dus. un leu sub tine sau o zi de garantie acordata in plus lucrarii si ai pierdut.
multa munca, hard times. cand castigi...simti ca n-ai lucrat degeaba. cand pierzi... nu-ti ramane decat sa te transformi in vulpe si sa zici ca oricum strugurii la care nu ajungi erau acri. uneori chiar asa e si poti ajunge la cate o lucrare aiurea sa zici... Uaaaau, ce bine ca am pierdut!
hai sa va zic totusi si o chestie misto despre licitatii publice. e cate una la care nu stii cine va participa, nu stii cum sa-ti faci preturile. asa ca iti faci un pret real la care te astepti sa castigi oricum. si unul mai mare. mergi cu 2 plicuri si astepti pana in ultimul minut. daca nu mai depune nimeni oferta... :) il pui pe ala mare ;)
havelo bahtalo!

11 comentarii:

  1. stii ca e vorba aia : banii nu aduc fericirea, doar numarul lor :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. fericirea exista, nu ti-o aduc nici banii nici nr lor

    RăspundețiȘtergere
  3. da!:D nu am talent la scris dar motivul real nu pot sa-l zic amu:)ramane sa vb.cu tine aici in curtea ta sau pe iahu mess:)

    RăspundețiȘtergere
  4. adi :) esti culmea, am zis io ca as vrea sa vorbim???? :P :))))))

    RăspundețiȘtergere
  5. asa-s eu culmea:)da-mi revin

    RăspundețiȘtergere
  6. No, bine c-ai schimbat si tu musika, ca nu-mi venea sa mai intru la tine cu hip hop-ul ala najpa :P
    Cuscre, asa te vreau, bun afacerist, strange zestre, amu daca m-ai starnit, musai si bani de baut, numa vezi ca tre sa-mi platesti si spartura ;)
    Promit sa sparg tot, tu platesti, of course... de la muzica ta mi se trage, iaca taman acum zice " surrender " but, i am surviver :)
    Ce zici ca mai faci, ce mai invarti, norumea, hm??
    O seara pe masura sufletului tau iti doresc cuscre :)
    Ziveli druje Trexel !!!
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca-ti cunosti adversarii, ai castigat si "razboiul" :)

    RăspundețiȘtergere
  8. ce inseamna ,,minime''cu o dunga rosie?:):):)

    RăspundețiȘtergere
  9. pai probabil si pacientu ala dac-o avea mica si i-o taia Ciomu, nu-i parea chiar asa rau

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!