1 mar. 2010

Investitii d'am-pixu pe criza

Zo, in data de 9 va avea loc o licitatie organizata de primaria noastra mult iubita pentru...a, nu se stie pentru ce exact. Ca si numele e totaaaaal aiurea adica induce intr-o oarece eroare.
Cica:
Ansamblu de locuinte pentru tineri si credit ipotecar – Zona Poligonului 
Cand am vazut prima oara am crezut (a, si voi? ) ca primaria construieste oarece ANL. Daaa, o laie! Vezi de treaba. Licitatia e pt altceva. Contine retele de apa si canalizare, electrice si drumuri, spatii verzi.
Booon, zic ma, ok, uite oamenii cu cap fac treaba din vreme sa amenajeze locu unde se construieste un ANL. Ma gandeam ca poate constructia ANLului a si inceput, dracu stie.
Asa ca ma duc pana la fata locului sa vad cum sta treaba.
Doamnelor si domnilor: Strada Poligonului
cu alte cuvinte o fundatura. Da nu o fundatura oarecare ci una cu staif. Cel putin dupa vilutele gata sau in constructie. Ale cui or fi ele dragutele? Va dati seama saracii oameni cum sa stea ei acolo fara canalizare, fara drum calumea, fara spatii de joaca pt copii si zone verzi?
Pai nu se poate una ca asta. 
Ei, dar inainte sa ma gandesc la treburile astea am acordat totusi o prezumtie de nevinovatie. M-am dus inapoi la documentele licitatiei sperand ca treaba asta e finantata printr-un proiect, bani europeni...
Nu, e un milion de euro din banii bugetului. Care practic va folosi acestor 10 familii. Poate candva se va face acolo si un bloc ANL pt tineri. Durata contractului e 6 ani ca sa se dea totusi de inteles cand va fi acel bloc gata. Dar de ce acolo? De ce acum in criza? De ce pe banii mei? Cand drumurile musca din rotile masinilor noastre? Sa le finantez io din buzunar conditiile de trai alora de si-au construit acolo vile?
...
Cele trei obiective amintite presupun investiţii de cca. 20 milioane Euro,  în condiţiile în care municipiul Satu Mare dispune de surse pentru investiţii din venituri proprii de 1-2 milioane Euro pe an şi mai are foarte multe alte lucruri de rezolvat.
     Cu respect,
              Iuliu Ilyes
Pai si in conditiile astea aruncam cu banu public (bugetu pe un an) pt confortu catorva de pe o strada? Ma da-o dreaaaaacu! Cine puii mei si-o fi facut case acolo frate?


10 comentarii:

  1. Poti afla la cadastru cine are case acolo. Daca chiar iti pasa. Mie nu. Si mai sint strazi dinastea cu staif care asteapta asfaltare si toate cele. Meri pe strada basmelor, pe strada mahatma ghandi, in zona gellert sandor si imagineaza-ti cam cate milioane din euroii nostri o sa incapa acolo dupa modelu asta de investitii de criza

    RăspundețiȘtergere
  2. Cacat. Mai mult nu cred ca am ce zice.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adrian SM2/3/10 10:45

    Are şi Gyula un ogeac pe acolo ?

    RăspundețiȘtergere
  4. ma, daca cumva particip si cumva castig licitatia... brusc n-o sa-mi mai pese nici mie :D
    da pana atunci...

    Darius, pt postarea asta as putea fi blamat ca stau in calea progresului. Da futu-i mama lui de progres daca l-ai vazut undeva in Satu Mare! Iar daca investitia asta inseamna progres in momentu asta cand in oras aia nu-i, ailalta iara nu-i, inseamna ca administratia locala are cu totu alt sistem de valori decat locuitorii.

    Adrian, nu stiu ce are primaru si pe unde si fix in cot ma doare pentru ca nu el face jocurile in orasu asta

    RăspundețiȘtergere
  5. Adrian SM2/3/10 13:11

    Sigur că nu face el jocurile. Şi nevastă-sa are mai multă influenţă în oraş... :)
    Dacă vei câştiga te-mbeţi de bucurie?... :))

    RăspundețiȘtergere
  6. evident! cu santal de portocale rosii :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Adrian SM2/3/10 14:32

    Da sigur... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. pe mine nu ma mai mira nimic .....

    RăspundețiȘtergere
  9. pot doar sa ma bucur ca ai reusit sa te si intorci din zona aia bombardata :)
    si inca ceva. lasa-le dreq toate si muta-te, daca tot esti nemultumit ba de asfalt, ba de gropi, ba de canalizare, ba de anl...? ai tu puterea sa schimbi ceva? ca eu te sustin :)
    Bya
    PS: in fiecare vagauna o sa gasesti kkturi de-astea...

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!