28 feb. 2010

Oras de glorii... aaaa, de gunoaie

Ieri, sambata, Lulu a avut chef sa ne dam cu masina. E ca un joc in care pornim d'acasa si ea imi spune pe unde s-o iau, ba la stanga, ba la dreapta si uite asa ajungem pe unde nici cu mintea nu gandesti :)
Si chiar asa a fost, am ajuns pe un complex de strazi cam "d'acasa" pentru mine, cu nume precum Predeal, Sinaia, Azuga...
O parte de oras pe care n-am vizitat-o niciodata, stiam de ea doar din dosarele mai vechi de la servici, am inteles ca noi le-am asfaltat, cu mult timp in urma.
Asa am ajuns la un centru de locuinte sociale. O imagine oarecum bulversanta. Adica locu nu arata chiar rau din fata, e facut frumos cu iarba, alei, gard viu. Casele nu arata sa-ti vina sa fugi, personajele par destul de bine imbracate. Scrie acolo ceva cu Fundatia Hans Lindner, 48 locuri, astfel ca nici nu stiu sa va spun cine le-a construit, daca a fost statu sau fundatia...habar n-am.
Mai nasol e ca in spate e jale, gunoaie ca la groapa, copiii se joaca in infectia aia, caini dubiosi...ca-ntr-o tiganie autentica. Si ma intreb Florisalu ce puii mei pazeste? Cum iti permiti ca primarie de municipiu sa lasi gunoaiele alea acolo? Vedeti din poze ca nu-s de ieri de azi. Si mai vedeti o copila care matura strada. Deci dom primar, problema cre ca e si la dvs nu numa la oamenii aia.

5 comentarii:

  1. noroc cu copila aia...ce sa zic!? Trist...
    Bya

    RăspundețiȘtergere
  2. Adrian SM1/3/10 10:41

    Cum e turcul aşa e şi pistolul. O bună parte din ăia care locuiesc acolo e din "celelalte naţionalităţi" şi peisajul o cam confirmă.
    Dacă mergi pe Ceahlăului, între sala de sport a liceului Slavici şi clădirea cu etaj care găzduia cândva internatul de fete al liceului Eminescu se găseşte o construcţie ca un fel de baracă cu etaj. " Baraca" asta a fost construită de englezi imediat după inundaţii pentru a adăposti temporar sinistraţi. Iniţial construcţia se dorea a fi ceva provizoriu, dar uite că e într-o stare mai mult decât bună după aproape 40 de ani. Nu ştiu cine locuiesc acolo,dar sigur nu-s " brazilieni".

    RăspundețiȘtergere
  3. Gunoaiele din poza nu vantu le aduna in juru brazilienilor din poza. Aci chiar nu as invinui neaparat numa si numa florisalu. Si dac maine i-ar muta in vile de lux, gunoaie tot ar aparea

    Adrian SM: Nu-s brazilieni. Is oameni ca tot omu, casele is cumparate. Si chiar daca arata "provizorii", englezii aia le-au facut serioase

    RăspundețiȘtergere
  4. Adrian SM1/3/10 19:44

    @doi Şi casele de pe Toamnei au fost construite provizoriu în ideea că mai încolo se vor găsi fonduri pentru nişte construcţii solide. Pe unii din locuitorii de acolo i-am cunoscut bine, erau ţigani, dar locuinţa lor şi împrejurimile ei erau lună. Faptul că eşti sărac, că nu ai servici, ca mulţi locuitori de pe Toamnei, nu te împiedică să arunci gunoiul în tomberon,să ţii curat prin casă şi împrejurimi.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Adrian SM: Asta spuneam si eu. Ceva de genu': omu' sfinteste locul

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!