13 feb. 2010

Cum sa-ti traiesti viata / cum sa-ti mori moartea 1

OK, despre asta auzi in fiecare zi. Sa faci asa sau altfel, sa mananci asa sau altfel... de fapt cele mai multe sfaturi si idei d'astea despre traitul vietii sunt in special legate de chestii pe care sa nu le faci. Nu fa aia ca asa, nu fa ailalta ca vezi doamne...samd.
Pe baza acestor chestii se formeaza principiile. Daca stai si te gandesti, propriile principii se formeaza in cele mai multe cazuri pe experientele altora. Pe intamplarile altora dar mai ales pe ce spun altii. Putine principii ti le formezi pe baza propriilor experiente. Posibil si pentru ca viata e prea scurta si n-ai timp sa experimentezi in asa masura incat sa-ti creezi propria baza de date din care sa extragi apoi concluzii si sa-ti cladesti axiome proprii, de netagaduit.
Si uite asa ne traim viata dupa principii. Ce-ar fi intr-o zi sa te trezesti dimineata si sa zici Fuck that shit! Si sa faci ce vrei.
In fond si la urma urmei ce puii mei se poate intampla? Hai sa ne gandim.
Mori. OK? Pai sunt doua cazuri. Unu in care exista ceva dupa moarte si unu in care nu exista.
Daca nu mai e nimic dupa moarte... tu nu mai esti, nu mai gandesti, nu mai nimic. Deci chiar nu mai ai de ce sa-ti faci probleme, nu mai ai cum sa ai vreo remuscare ca ai incercat ceva in afara principiilor.
Iar daca exista viata spirituala de dupa moarte, sau orice alt fel de viata de dupa. Ai vazut tu pe vunu sa vina inapoi si sa zica Bai, mi-am stricat viata de apoi pentru ca am facut chestia aia, am fost nefericit pana la adanci... ce-or fi alea de dupa ca poate acolo nu se mai numesc batraneti. A, va ganditi la judecata de apoi.

Va urma...Capitol separat: Judecata de apoi

Un comentariu:

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!