10 dec. 2009

straterestrii, ozeneuri

ma gandeam azi cat de increzuti si ipocriti putem fi. deja ideea generalizata despre alieni e ca vin in niste nave farfurii, sunt bipezi, au ochii mari, sunt maruntei cu capu mare si de cele mai multe ori gri. de inteligente superioare, probabil spun: OK, v-am studiat, intelegem si vorbim limba engleza (care btw este deja limba de circulatie intergalactica) si am venit sa facem schimb de experienta si sa vorbim despre muzica. ridicol!
ganditi-va la situatia noastra de oameni aici pe pamant. credem ca suntem deasupra tuturor vietatilor. insa scosi din mediul nostru suntem vulnerabili ca un melc. ne manca leii, rechinii, serpii...o gramada. pai daca spre exemplu o sa vina alienii si o sa fie carnivori si tocmai o sa descopere ca suntem buni la gust. ce vor face? pai ce fac toate regnurile animale din lumea asta? se manca intre ele. asa ca nu vad de ce nu ne-ar manca ei pe noi. asa cum noi mancam alte specii chiar daca nu suntem mai tari fizic ca si ele da suntem mai smecheri si prin diferite metode ii punem la protap.
alta idee. cati oameni mor din cauza bolilor? care boli=niste bacterii micuuuute micute care intra in noi si ne manca pe dinauntru. de unde stim ca nu vom fi vizitati de astfel de alieni? nu stim.
efectiv nu ne putem da seama cum arata, din ce-s facuti si ce vor. habar nu avem, iar ideile simpliste despre ei pe care le-am prezentat la inceput sunt efectiv ignorante.
ganditi-va spre exemplu la o caracatita. n-are un os in ea insa stiti cate chestii poate face. si in acelasi timp cat e de inteligenta. au fost cazuri in care au invatat sa iasa din acvarii, au desfacut capacele si au plecat. e binecunoscuta capacitatea ei de a invata, de a studia omul, de a-i urmari reactiile, de a-l masura si a-si face o idee despre marimea lui. ei bine, iata un animal care e cu totul diferit de noi si e dotat cu inteligenta.
ganditi-va la moduri de comunicare. noi vorbim, scriem, avem chestii electronice pentru transmisie de date. ia uite albina. o albina vine la stup si transmite printr-un fel de dans celorlalte albine locatia exacta de unde a facut rost de polen. si albinutele dau fuga si gasesc la fix florile alea despre care albina noastra le-a "dansat".
din aste puncte de vedere cred ca nu stim la ce sa ne asteptam, cred ca orice idee ne-am face despre ce va fi (daca va fi) este aiurea, cred ca ni se va parea paranormal sau cel putin surprinzator.
totusi in primul rand, uitandu-ma la regnul animal, ma gandesc ca orice fiinta vie este fie o prada, fie un pradator, si de cele mai multe ori amandoua. poate fi minuscul, poate fi gigant, poate sa nu fie deloc in spectrul nostru perceptibil.
asadar, iubitorii de fenomene UFO, cei care cred in existenta extraterestrilor... think about it! habar n-aveti ce vine!

Un comentariu:

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!