3 sept. 2009

Consumatori


Imi aduc aminte din copilarie cand nu se gasea hartie inginerica si foloseam tot felu de chestii. Ziare, caiete vechi etc. Pentru hartiile mai groase aveam un ritual de manufacturare, o mototoleam in mana, apoi o faceam la loc si iar o mototoleam. In felu asta hartia devenea moale si numa buna de folosit.
Apoi am folosit hartie igienica normala. Cu un singur strat, era asa de proasta ca iti intrau degetele prin ea daca nu erai atent si ti se colorau maro.
Apoi au aparut in mai multe straturi, cu striatii, fara, moi, mai late, mai inguste.
Apoi au aparut cele gata taiate ca sa nu te mai chinui sa le rupi.
Am studiat un pic fenomenu. Cei cu dare de mana cumpara hartie scumpa, ceilalti cumpara hartie ieftina. Cred ca e o prostie pentru ca in mod normal, din aia scumpa in mai multe straturi folosesti mai putin si cred ca daca ai sta sa calculezi o medie anuala a cheltuielilor cu hartia igienica in casa, iesi tot pe-acolo, indiferent de care cumperi.
Da intrebarea mea e alta. Fiecare si-a facut un obicei in legatura cu hartia igienica. Rupi cam aceeasi cantitate/bucati de fiecare data. Hai sa vedem fiecare cat foloseste! Adica sa pornim de la faptu ca o bucata de-aia are in medie cam 15cm lungime. Cate bucati rupeti o data? Io am observat ca 6.
Chiar sunt curios ce iese :)

23 de comentarii:

  1. DOAMNE AL NAIBII SONDAJ :)))
    CAM 5,6 SI IO, DACA E MAI ZEMOASA E CU 7 :>

    RăspundețiȘtergere
  2. Adrian SM4/9/09 00:15

    Domnu TreX te simti bine??

    RăspundețiȘtergere
  3. Vremuri de cacao! Mai multe decat tine si pe trei straturi! Acum inteleg de ce nu sunt bogata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai fratioare, din '80 incoace s-a accentuat mult atentia alocala curului, deci iote un aspect. Al doilea, e marketing: cand m-am barbierit io prima data gilettu avea o lama, acuma are 3, deci tre sa tina si astia pasu'... :)
    Cate? habar n-am, cate se rup tragand mai brusc si usor intr-o parte(una sau jumate de sul), ca de a doua mana nu ma pot folosi ca tin ziaru. Dar numarul bucatelelor cred ca e mana-n-mana cu ce mananci cu neste ore inainte :D

    RăspundețiȘtergere
  5. am uitat sa precizez ca rup de 2 ori :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Iată un produs la care am renunţat de vreo treizeci de ani... Mai folosesc doar când se produce Nataşa prin locuri nepotrivite.

    RăspundețiȘtergere
  7. acuma e drept ca si mancarea-i scumpa

    RăspundețiȘtergere
  8. auzi?
    că tu nu eşti chiar sănătos la cap ştiam, că nu te luam altfel
    da' să se mai şi uite alţii în gura ta... asta da surpriză :)))
    muşcă masele la greu, are balta peşte
    ia... mai şterge-o

    RăspundețiȘtergere
  9. Adrian SM4/9/09 12:48

    Pe vremuri era hartia aia ordinara, aspra ca un smirghel si solutia de rezerva descrisa de TreX.Acu vad ca deja si stersul pe fund a devenit o arta,ai de ales intre n-spe feluri de hartie... Cacacioase vremuri traim...
    PS In armata,cum lucram pe un santier intr-o padure, era la mare cinste frunza de tei.. :))

    RăspundețiȘtergere
  10. si aia de artar e buna, pe spate are niste firicele minuscule multe multe si sterge f bine :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Asta e ok, ca ma speriasem de tatuajele alea absolut sinistre. Acuma...omu' mai bine s-ar mai spala, ca hartia , zisera ecologistii...padurile...stii tu. Ce sa zic, prada curata! ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Adrian SM5/9/09 00:50

    Deja pa vremea aia eram ecologist. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Pretene Trexel te saluta UNGURU.Pretene Trexel ti-a trecut supararea pe UNGURU?Noah pretene Trexel sa-ti scriu pe postarea,,Consumatori `` de ce consumatori de hirtie de buda ?Mergi la buda pentru o necesitate si te stergi la fund cu hirtie igienica si imparatul TB merge la buda tot pe jos si se sterge la fund tot cu hirtii igienice oficiale :))))Noah si hirtia de buda consumata, numa putzina sa ajunga mai multa vreme ca este economie de criza .BAH pretene Trexel sa-ti scriu o problema ca sa o rezolvi,,Impaturi o foaie de hirtie A4 in 4 rupi coltul din interiorasfel incit sa fie ruopt coltul celor 4 dreptunghiuri formate ,apoi desfaci hitia si te stergi la fund cu ea,si ai rezolvat economia de criza cu hirtia igienica de A4:)))))))).Pretene Trexel te saluta UNGURU.

    RăspundețiȘtergere
  14. Deci (incepem cu concluzia, ca orice roman): se cumpara din aia cu trei straturi, cu miros de piersici, culoare portocalie. O pui cu grija pe stativ, avand grija ca bucatile de hartie sa atarne spre exterior, ca sa o poti apuca usor. Nu ca in exemplele din foto. Se rup doua bucati si numai doua, nu cata vine de pe sul (cine are urechi sa auda). Adica cam 30 de cm., cum ar zice Trex (care sincer vorbind, nu prea e normal) :-)
    Apoi se impatureste exact pe portiunea pervorata, pentru a avea 6 straturi, ca sa confere rezistenta. Se executa operatia si se repeta impaturirea. Daca mai e nevoie, o mai folosesti in continuare, deja ai 12 straturi... In mod normal ar trebui sa-ti ajunga. Altfel, nu ai sanse sa faci avere. Apoi, te speli. Cam atat despre "epopeea stersului la cur".

    RăspundețiȘtergere
  15. A! Era sa uit! Mai exista "metoda navetistului". Iata in ce consta: Orice navetist care se respecta are in buzunar un bilet ranmas dintr-o calatorie anterioara, pe care nu are voie sa-l arunce. Trebuie pastrat pentru o eventuala situatie de criza, cand la WC-ul public din autogara nu exista hartie igienica. Asa ca daca e nevoit, omul nostru cauta dupa bilet, il gaseste fericit si face urmatorul ritual: impatureste biletul in 4, apoi rupe coltul obtinut, in asa fel incat sa rezulte o gaura prin care-si trece degetul mijlociu. Apoi se sterge cu degetul, facand o grimasa de scarba... Prinde apoi biletul cu cealalta mana si il preseaza peste degetul mijlociu, in timp ce acesta se retrage din gaura biletului. In continuare, impatureste din nou biletul in patru si cu coltul obtinut se curata igienic sub unghie.
    ...Mai departe, singura grija a navetistului nostru este sa nu uite sa pastreze biletul la urmatoarea calatorie...
    :-) :-) :-)

    RăspundețiȘtergere
  16. Adrian SM5/9/09 12:31

    @al2lea Ala e stilul oltenesc de sters pe fund... :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Da de unde... Am vazut eu, navetistii au bilet in buzunar :-)

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  19. Trex mami,n-ai amintit de cocenii de boabe din batatura.

    RăspundețiȘtergere
  20. Sziasztok! Pár hónapja fejeződött be nálunk az építkezés, szerencsére csak jó szakemberekkel, kivitelezővel és cégekkel dolgoztunk együtt. Ha esetleg más is építkezés előtt áll, akkor a következő céget 100% biztonsággal ajánlom, ha fűtésberendezésről van szó. Az Intelligens Fűtőfóliáról van szó. Az infrafűtésnek köszönhetően nagyon komfortos meleget sugároz magából, gazdaságos, és az emberi testre egyáltalán nem ártalmas. Az elektroszmog kibocsátása az EU-s referenciaérték alatt van. Teljesen megfizethető. Én a neten találtam rájuk, majd online kértem tőlük egy árajánlatot, majd megbeszéltem velük egy személyes találkozót a budapesti telephelyükön. Mindenki nagyon kedves, segítőkész. Ha éppen valaki választás előtt áll, akkor érdemes neki megtekinteni a weboldalukat.
    https://www.futofolia.hu/

    RăspundețiȘtergere
  21. Sziasztok! Pár hónapja fejeződött be nálunk az építkezés, szerencsére csak jó szakemberekkel, kivitelezővel és cégekkel dolgoztunk együtt. Ha esetleg más is építkezés előtt áll, akkor a következő céget 100% biztonsággal ajánlom, ha fűtésberendezésről van szó. Az Intelligens Fűtőfóliáról van szó. Az infrafűtésnek köszönhetően nagyon komfortos meleget sugároz magából, gazdaságos, és az emberi testre egyáltalán nem ártalmas. Az elektroszmog kibocsátása az EU-s referenciaérték alatt van. Teljesen megfizethető. Én a neten találtam rájuk, majd online kértem tőlük egy árajánlatot, majd megbeszéltem velük egy személyes találkozót a budapesti telephelyükön. Mindenki nagyon kedves, segítőkész. Ha éppen valaki választás előtt áll, akkor érdemes neki megtekinteni a weboldalukat.
    https://www.moefsz.hu/

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!