1 iun. 2009

Is there anybody out there?

M-am trezit pe la 3 noaptea cu o senzatie tampita de ne-singuratate. Eram totusi singur in patul mare din dormitor, in camera era o lumina slaba venind de la un stalp din departare. Singur in toata casa pentru vreo trei saptamani, sotia era plecata undeva la bai in concediu. Singur si totusi simteam ca nu sunt singur. Cand ai asa o senzatie uiti de propriile imbarbatari cand iti spui ca nu exista spirite si monstri si mai stiu io ce.
Imi treceau cativa fiori pe spate si ma simteam ciudat in fata unei experiente pe care doar o simteam. Si atunci am inghetat descoperind cei doi ochi rosii care ma priveau prin fereastra. Da am inghetat instantaneu pentru ca va dati seama ca nu ma asteptam sa-i vad acolo. Dupa cateva secunde mi-am venit in fire dandu-mi seama ca era o pisica. O vazusem de mai multe ori in ultimele zile pe casa, era o pisica exagerat de mare si de neagra. Dar m-am linistit fiind bun prieten cu animalele. M-am ridicat din pat cu oarecare greutate pentru ca efectul de inghet si fiorii ii mai simteam inca pe sira spinarii.
Am coborat, am descuiat usa si am iesit in curte sa trag o pipa. N-am aprins lumina, nu stiu de ce. Era cald si totusi adia un vanticel atat cat sa-mi miste firele de par, io fiind in chiloti. Mi-am aprins tigara si am mers spre spatele curtii. Era liniste, foarte liniste, nici un caine nu latra, nu se auzea nici macar vreun motor prin oras.
Lumina precara lasa multe pete de intuneric pe dupa colturi, pe dupa bradutii si tufele din curte. Mi-am amintit de ochii rosii care ma priveau prin geam si fiorii au revenit, stimulati si de adierile de vant. Am zambit increzator, sustinut fiind si de incursiunile nocturne din tinerete, mi-am amintit ce liniste si ce frumos era noaptea in cimitir, mergeam de multe ori, fiind pe deal, in spatele gradinii mele din copilarie. Incercam sa-mi inving fiorii, nu mi-a fost niciodata frica de intuneric sau de bau-bau si alte dracii, ba chiar m-au atras lucrurile intunecate.
Apoi mi-am adus aminte ca auzisem la TV ca noaptea asta nu stiu ce...
Apoi mi-am adus aminte de ce imi spunea bunica. Este o noapte din an in care animalele sunt posedate de spirite si se poate intampla ca daca esti dispus la asa ceva sa-ti si vorbeasca. Fiorii au venit si mai tare pe spatele meu, ma strangeau de gat si se urcau pe ceafa pana in crestetul capului. Era intr-un fel misto. O senzatie de frica si totusi mai mult de curiozitate. Ce-ar fi daca?...
Intr-o doara mi-am aruncat privirea in sus si... am intepenit. La nici un metru de capul meu, pe streasina casei statea pisica aia mare si neagra, chiar deasupra mea uitandu-se la mine cu niste ochi ireali.
In atmosfera aia creata de ganduri, clocotita incet si cu fiori pe spate... ce s-ar fi intamplat daca imi vorbea?
Nu mi-a vorbit. S-a mai uitat la mine putin, tigara din care uitasem sa mai trag imi ardea deja degetele, si a plecat incet spre coama casei. Ajunsa acolo, s-a mai intors odata catre mine si a trecut dincolo. Cred ca am ramas asa intepenit vreo 5 minute.

21 de comentarii:

  1. Cunosc senzatia. Mie mi-e foarte frica de intuneric. Nu imi place sa fiu singura noaptea. Dar, mi-a placut ce ai scris. Cred ca esti si altfel decat vrei sa pari. Iti sta bine cand iti dai jos carapacea...Mai fa-o din cand in cand.

    RăspundețiȘtergere
  2. ador matzele!am avut o persiana blanda dar a dracului de incapatanata,cand se uita la mine cu ochi aia enormi albastri parca imi zicea,,ei,si acu ce-ai sa-mi faci,ha,mi se rupe,nu ma misc de aici''

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristian2/6/09 10:15

    Nice.Esti pe directia buna.
    Scrie ca te pricepi !

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca n-ash shti ca eshi din gemeni, m-ash tot minuna.
    Ai multe fetze!

    RăspundețiȘtergere
  5. mno
    începi să-ţi revii, păcat îi că nu te ţine mult :p

    RăspundețiȘtergere
  6. da, si lu fiicamea ii place la nebunie o poveste gasita intr-o carte foarte veche, Printu cu doua chipuri a unei anume Eufrosina nu mai stiu cum :D

    RăspundețiȘtergere
  7. mrrrrrrr .... miauuu ....

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu-l mai laudati ca dispare iar :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. a, tu erai? si de ce n-ai intrat la o cafea, la...alea alea :D

    RăspundețiȘtergere
  10. si totul se rezuma la..the meaning of everything is the meaning you give it.
    nu o fi fost rocky? :)
    tot is pete albe pe jeansi..a nu se intelege gresit...rocky ii de vina. :D

    RăspundețiȘtergere
  11. O fi ziua ta?
    Este atat de cuminte si ashezat totul; trebuie sa intri pe furish.

    RăspundețiȘtergere
  12. Crina, nu mai dispar, da?!
    si hi la o cafa

    Radu, stai ca urmeaza postarea cu pete, inca n-am dat jos filmu de pe tel :)))

    Gina, nu e ziua mea
    inca

    RăspundețiȘtergere
  13. Frumoasa povestire, cuminte, asezata! Ma asteptam ca uriasa pisica sa-ti vorbeasca dar nu, te-a mentinut in limitele realului! vezi cat de bine este sa nu dormi singur? Asa, prezenta companioanei in pat nu te-ar mai fi facut sa-ti treaca fiori reci pe sira spinarii, imaginandu-ti numai grozavii!

    RăspundețiȘtergere
  14. oare nu era pisica mea ... a dispărut, dacă mai trece pe acolo spune-i să nu mai facă fiţe şi să vină acasă ... te rog !

    RăspundețiȘtergere
  15. hei, asta s-a intamplat acu 2 ani. daca era pisica ta...imi pare sincer rau pt ca a doua zi i-am pus otrava, ofticat fiind ca n-a vrut sa-mi vorbeasca

    RăspundețiȘtergere
  16. N-o fi fost Oana venita in chip de pisica ? :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Da ce telefon de telefon ai.. cu film.. :) O fi ultimul raget in materie?

    RăspundețiȘtergere
  18. re cunosteam ochii, n-a fost ea

    are si piscina si lift, e benga rau

    RăspundețiȘtergere
  19. Bine ca te-ai trezit... Mai bine dadeai drumul la televizor, la emisiunile politice. Ti se racea spatele, la fel si nu mai trebuia sa iesi in curte.

    RăspundețiȘtergere
  20. Se simte venirea Oanei in schimbarea tonului postarilor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Andrea, imi pare rau de pisica ta

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!