31 mai 2009

Ză loo

Ma gandeam (activitate total inutila uneori) ce putrezi suntem noi oamenii in conceptii. Hai sa vb despre lege. Partea umanista, o luam asa la sentiment.
Deci legea e practic o regula a unei comunitati, facuta pentru a respecta fiecare drepturile comunitatii si a tuturor indivizilor din ea. Practic o lege ma impiedica pe mine sa-ti fac rau tie sau mai generalist spiking sa comit niste actiuni care ti-ar putea face rau. OK.
Gradele de incalcare a legi sunt cica sanctionate in functie de gravitatea actiunii. Incalc minor, platesc minor. Nivelele maxime de plata sunt stabilite mi se pare mie in functie de cat de umanista e comunitatea. La unii te omoara, la unii nu.
Si totusi chiar daca cica e facuta de noi pentru noi, toti incalcam legea mai mult sau mai putin. De ex toti soferii incalca legea care prevede niste limite de viteza, calculate pentru siguranta celorlalti. Fiindca asta a fost primu exemplu care mi-a venit in minte si mi se pare suficient de minor (adica sa mergi cu 60 in oras cand limita e 50) o sa-l punctez cu 1.
Hai sa ne imaginam o scala 1-10 de incalcare a legii. Si ganditi-va la cel mai grav lucru pe care l-ati facut vreodata, cu buna stiinta sau premeditat, punctati-l si confesati-va aici, fie ca spuneti despre ce e vorba fie ca nu.
Si in plus as vrea sa-mi spuneti daca vi se pare corect ca actiunea facuta de voi sa fie considerata la gradul de incalcare pe care l-ati punctat.
Io m-as situa undeva pe la 7 cu o chestie pt care cineva, recent, cunoscut, f cunoscut, a stat pe la racoare impreuna cu baietii lui.

20 de comentarii:

  1. Trex dai ai sechestrat ceva persoane ? :)
    Ce ti-au furat ? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Adrian SM31/5/09 13:05

    Am mers de pe Aurel Vlaicu pana la urgenta Spitalului Nou in vreo 3-4 minute la ora de varf.Bineinteles ca am trecut pe rosu, contrasens si alte de astea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Hu!...sunt cateva.Totusi si eu sunt undeva pe la 7.pe la vreo 15 ani,in incercarea de a ma regasi, eram intr-o perioada in care vroiam sa ies in evidenta,sa fiu recunoascut ( poate pt ca niciodata nu am fost )..la mine acest lucru s-a concretizat in multe in batai,tzepe $,furtisaguri,femei si alte smecherii. Apoi a venit un tip care ma santaja sa ii dau bani..mai mereu cand ne intalneam.Pt ca imi era frica de el,stiind cine e, ii dadeam. Asta pana cand s-a umplut paharu.Am mers la politie si l-am reclamat..s-a realizat un flagrant cu bani marcati,filmat.Tipu a stat vreo 2 ani la puscarie.
    Acuma in timp ce scriu..ma gandesc ce interesanta e treaba,viata. Am fost intr-o extrema de genu asta, pe urma am picat intr-o alta extrema, din alt punct de vedere..acum simt ca sunt pe calea de mijloc.O fi si asta o extrema..peste vreo 2 ani? conteaza? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristi, cam asa. N-au apucat :)
    Adi, shit happens
    Radu, ma oamenii care se schimba asa radical sunt periculosi pt ca o pot face din nou ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma..nu mai sunt periculos pt nimeni si nimic, decat pt mine :D
    Si mai e ceva..draq mai stie cum sa te abordez sa ne intalnim si noi..plm :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Adrian SM31/5/09 13:56

    Incurcate-s caile netului... :)

    RăspundețiȘtergere
  7. In ceea ce ma priveste,nu stiu daca am incalcat legea vreodata.
    Daca da,involuntar!
    O saptamana mai buna!
    Gabi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mah... tu vrei sa ne dai in gat! Cine te plateste? Si ce ai facut in ultimii cinci ani?
    Nebunaticule! :-)
    Hai sa-ti spun, daca tot veni vorba:
    eram bolnav, mergeam spre spital. Nu era taxi, ca era vremea lu ceasca... si daca era, tot degeaba, ca nu aveam bani... asa ca am luat-o peste pod, pe jos... aveam hepatita si mergeam la un control, in convalescenta, dupa mai multe zile de stat la pat. Deodata, cum din M17 pana pe pod, facusem ceva miscare, am simtit o durere crunta in burta si simteam ceea ce simte un geiser care vrea sa iasa din maruntaiele pamantului. Nashpa... m-am gandit... buda publica ioc, cunostinte ioc, restaurant ioc... asa ca nu va dau adresa dar am intrat in prima scara de bloc de la capul podului si... nuuu... nu am sunat la nimeni la usa, desi ma batea gandul.... am observat usa la beci deschisa, am coborat si... am facut "infractiunea". Rusine, rusine, dar pantaloni de schimb, ioc... Ma gandesc uneori ce or fi gandit locatarii blocului... Imi cer iertare pe aceasta cale... :-) :-) :-)
    Cam pe la ce "nivel" crezi ca se situeaza isprava?

    RăspundețiȘtergere
  9. daca e vorba de legile scrise, avem noroc ca in romania sunt interpretabile ... chiar şi aşa, când o fost să îmi ia carnetu, l-am predat, cu durere mare în suflet. am luat amendă că am trecut strada prin loc nepermis. am provocat vreo trei accidente uşoare de maşină. în rest, pagube majore numa în viaţa personală, infracţiuni contra sufletului meu, n-am curaj să-mi dau notă ... dar îmi dau 10 că învăţ din cotzuri(greşeli) şi ăsta e numa meritu lu mama şi lu tata că m-au făcut aşa adaptabilă

    RăspundețiȘtergere
  10. @al2lea Erau vremuri de rahat, ce naiba... :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Citeam undeva ca blogul este un mod in care individul , de buna voie si nesilit de nimeni , scrie despre el tot ce n-ar trebui sa shtie lumea...

    RăspundețiȘtergere
  12. @radu
    Incearca cu un balon. Mie mi-a iesit. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. aţi pus-o, am făcut tabel :)))
    Trex, tu o să dai declaraţii pt.tot blogrolu'şi neamuri pînă la gr.VII

    RăspundețiȘtergere
  14. fiindca e tarziu n-o sa-i raspund decat lu darius acu
    asa ca frate, mai bine ne spui ce-ai facut tu de-ai ajuns sa trebuiasca sa... cu balonu (baloanele) :)))))

    RăspundețiȘtergere
  15. io tot n-am inteles de ce spui ca suntem putrezi in conceptii.
    de facut am facut si inca mai fac.
    de zis nici macar nu scriu ca nu se stie niciodata si nu-mi surade ideea sa ma aiba careva ,,la mana''.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cristian1/6/09 15:12

    al2lea : :) tragi comica situatie :)

    RăspundețiȘtergere
  17. legi... reguli... norme... sa le ia naiba pe toate!

    LA MULTI ANI pentru LULU!
    si pentru ... noi toti!

    RăspundețiȘtergere
  18. Luluta sa ramai copil
    Ca lumea asta e beteaga
    Nu prea pricepe ca-i util
    Ca toti sa poata sa-nteleaga

    Copii nostrii-s avutie
    Sa invatam s-o pretuim
    Acum cand vremea nu-i tarzie
    Altfel degeaba mai traim.

    RăspundețiȘtergere
  19. La multi ani pentru Luana!
    Dar si tie, nesuferitule!
    Te-am sunat azi si n-ai raspuns! Te invitam la niste cirese, de ziua copilului.
    Acum trebuie sa astepti pana la anul...

    RăspundețiȘtergere
  20. Adrian SM2/6/09 00:14

    @al2lea Greu cu domnu Trex de cand arboreaza noul look.. :)

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!