18 ian. 2009

Un fapt mai divers ca altu

Un fel de... pub. Lume. Undeva la o masa doua familii de tineri cu 2 bebelici mici. Afara incepuse sa bata vantu si se facuse frig. Or fi intrat si ei sa se incalzeasca.
Un bebe mic incepe sa plângă :). Ii era fomica. Mamica lui il pune la san, acoperit, fara sa se vada altceva decat gestul in sine. Bebe papa si se linisteste.
ei bine... voua cum vi se pare chestia asta? pentru ca am vazut din partea unor persoane o aversiune si o scarba fantastica fata de gestul mamei de a-si alapta copilul. erau profund deranjati, frustrati, scarbiti, spuneau ca ar trebui sa-si tina copilul in casa.
voi ce credeti? ca pe mine ma seaca chestia asta de mor

15 comentarii:

  1. ma,daca e buna ii zic s-o scoata si pe aialalta.

    RăspundețiȘtergere
  2. parerea mea e ca daca nu se vede nimic,nu e nimic urat.
    Drept e ca eu nu am facut asa ceva cand aveam bebelusi,dar nici nu-i scoteam la plimbare fara sa-i fi hranit inainte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Socotesc că un pub nu este mediul propice pentru dezvoltarea sugarilor...

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate-i dădea bere la sân, dacă tot erau in pub.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai copii,voi n-ati crescut tot cu lapte de la san ?

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mami, am crescut cu lapte de la san, dar nu in pub... ;-)
    Sunt de acord cu Vania, nu e un mediu pentru bebelusi.
    Daca nu ar fi vorba si de un bebe aici, as fi de acord cu Radu
    :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ii stiu pe aia care au comentat în pub, i-am văzut în campania electorală: rupeau nişte afişe de pe un panou.

    RăspundețiȘtergere
  8. :) multzam de pareri
    faza e ca daca respectivii ar fi fost suparati, spre binele copilului, de faptul ca el se afla intr-un...pub (ma rog, nu era tocmai un pub, nu era nici bar, dar nici cofetarie), postarea asta n-ar mai fi aparut.
    io va cer opinii asupra deranjului cu privire la alaptarea unui copil (si daca ar fi fost doar un mic deranj iar n-ar mai fi fost postarea da io am ramas socat de oripilarea lor )

    RăspundețiȘtergere
  9. E-adevarat, nu e mediul propice pentru hranirea sugarilor dar cum bebe-ului ii era fomita de ce nu si acolo? Eu consider acest lucru (alaptatul la san) un gest deosebit de frumos, care nu-mi poate provoca decat respect pentru femeie in general, pentru dragostea si tandretea ei fata de micul puiut. Sa nu uitam ca pe fiecare dintre noi, ne-a nascut, hranit si crescut o mama, pentru care avem fiecare, sentimente inaltatoare. Felicitari pentru tema abordata! O zi minunata prietene Trexel!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu cred că trexel doreşte să vadă părerile voastre în legătură cu alăptatul copiilor la sân în locul publice în general. Dacă e bine sau nu să fie luat un bebe la "un fel de... pub" e o altă chestiune, zic eu.

    Eu personal şi din experienţă proprie susţin că alăptarea unui copil la sân este unul dintre cele mai daruri care poate să dea o mamă unui copil. Este un gest profund uman, un gest al iubirii. În timpul alăptării la sân un bebe nu numai se hrăneşte dar la fel şi se linişteşte pentru că se simte ocrotit şi iubit.

    Cei care se deranjează văzând un astfel de gest, se deranjează de faptul că suntem oameni. Poate ar dori să fie, sau se şi simt deja ca nişte roboţi...

    RăspundețiȘtergere
  11. E lesne de vazut ca cei care sunt parinti si au comentat aici sunt pe-o dunga.
    Adevarat este faptul ca omul se schimba radical in momentu cand devine parinte. Adica isi schimba conceptiile despre subiect.
    La fel de adevarat este ca pana atunci nici nu prea ai cum sa percepi unele lucruri. Dar de aici si pana la a...
    As fi comentat dur treaba asta, cu niste cuvinte grele, pentru ca merita. Las totusi sa inteleaga din parerile voastre. Problema e ca unii se cred prea destepti ca sa mai aiba nevoie sa inteleaga ceva. Si credeti-ma ca asta-i bubă mare!

    RăspundețiȘtergere
  12. @trexel
    "Problema e că unii se cred prea deştepţi ca să mai aibă nevoie să înţeleagă ceva."

    Afirmaţia ta îmi place atât de mult şi are atâtea sensuri încât aşi dori s-o preiau pe blogul meu ca s-o dezbatem. Îmi dai voie?

    RăspundețiȘtergere
  13. @Adam
    ia-o :) noroc ca nu am spus si numele celor la care m-am referit in postarea asta ca atunci era mai delicat.
    Io sper totusi sa inteleaga ceva de aici, din parerile voastre, pentru ca nu sunt unii care se cred destepti chiar degeaba, eu cred ca sunt intr-adevar, doar ca desteptaciunea orbeste uneori.

    RăspundețiȘtergere
  14. Hahahahahahahaha...

    @3XL Doamne feri! Se vede ca esti "de-al meu"!

    Revenind la tema propusa, parerea mea este ca orice mama cu bun simt, se ducea macar intr-un loc mai retras sa-si alapteze copilul. Tocmai pentru ca "actiunea" in sine este un de o puritate si o delicatete pe care nicidecum nu o intalnesti intr-un pub. Cele doua "imagini" o mama alaptand si un pub plin cu betivi nu se potrivesc sub nici o forma. Mie personal, imi creeaza repulsie... brrrrrr... ma ia cu frig!

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!