29 ian. 2009

Poveste

Sunt destul de ciufut zilele astea pentru ca ma las de fumat si am niste draci uneori ca as arunca cu monitoru asta de 30 de kile dupa cineva. As povesti despre nervi, crime nemotivate si alte dulcegarii da ca sa ma scot din starea asta mai bine va zic o poveste.
Era o data un baiat. Si, nefericitul, iubea o fata. Ai fi spus ca o luase razna insa cei care stiau despre ce e vorba spuneau doar ca e indragostit.
Intr-o zi ea l-a parasit. Bineinteles fara un motiv suficient de realist, care sa i se para si lui suficient de motiv. Si dintr-o data starile lui euforice au luat sfarsit.
Prima faza a fost negarea (nu-mi place sa ma incadrez cu povestirea in anumite tipare da asta e, n-am ce-i face, asta-i cursu). "Dute-n mortii matii de fraiera, na stai tu pan te-o iubi altu cum te-am iubit io... cretina pulii!" se amagea baiatu, crezand ca in felu asta o s-o uite ca prin farmec si de a doua zi va iesi la agatat.
A doua zi insa se trezi ca ceva ii lipseste. S-a invartit toata ziua aiurea. Spre seara a inceput sa-l doara in piept. Si pe langa asta o serie de alte suferinte si simtaminte una mai diversa ca alta. Era cam ca si atunci cand incercase sa se lase de fumat. Il durea ceva si nu stia ce si era agitat si... dintr-o data ar fi facut orice s-o aiba inapoi.
Incepuse sa-si reproseze toate gesturile comandate de orgoliul de barbat. S-ar fi intins carpa sub picioarele ei. Ar fi iertat-o si daca ar fi stiut ca in momentu ala il insela cu altu. "Are nevoie de putin timp pentru ea". Simtea un fel de multumire, de liniste, o stare de intelegere cosmica, de echilibru general. Faptul ca nu-i raspundea la telefon ii inducea insa temerea ca ea n-ar fi simtit aceeasi intelegere si nu prea intelegea de ce.
Apoi a inteles. Si a trecut in starea de vinovat absolut pentru toate relele din viata lor si chiar din lume, se simtea vinovat chiar si pentru bombardamentele din Gaza.
Delicat moment, e faza in care aia mai slabi de inger isi pun streangu de gat. Baiatu nostru statea cocotat pe un stalp de pod adunand la numaratoare motive puternice pentru care ea l-ar fi parasit. In timpu asta se intreba daca moare inecat sau in urma impactului sau moare de frica inainte sa ajunga jos. In rest... bla bla-urile sentimentale i se invarteau prin cap lasand ceatain urma, asa cat sa nu mai vada nici o scapare.
In timpu asta ea... ok, nu conteaza ce facea ea, daca va zic o sa ma faceti misogin si o sa ma adjectivati cu alte notiuni.
Ultima idee fu, vorba cantecului, "Merit sa-mi spui adio". Era in ultimu hal si probabil s-ar fi aruncat daca nu-l intepa o albina intr-o zona sensibila, chestie care l-a facut sa uite tot si sa-si faca griji in ceea ce priveste viitorii lui urmasi. Asta incet incet l-a adus pe drumu cel bun si l-a facut sa revina la sentimente... cum sa le zic... corecte pentru situatia de fapt.

8 comentarii:

  1. O idee bună! Poate, dacă renunţ la ţigarete, mai prind 2010...

    RăspundețiȘtergere
  2. Vecine, ce e cu tine? Ai gatat cumva sursele de inspiratie de te-ai apucat sa scrii asa ceva! Uite, te las sa deschizi sticla de afinata. Revino-ti ca sa nu ma gandesc ca ai avut vreo experienta cu albina :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) vecine, experiente cu albine n-am avut decat cand eram mic. in schimb a fost o faza misto cu o albina, eram pe drum intre constanta si eforie si m-a oprit un politist al dracu sa ma amendeze. cand sa-mi faca proces verbal l-a intepat o albina si asa s-a enervat ca m-a lasat sa plec

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa da. Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebare...

    RăspundețiȘtergere
  5. singura problema e lasatu de fumat, adica am nervii nebuni.
    nu va apropiati ca s-ar putea sa v-o luati. nu raspund de mine :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici de-al dracului nu te las in pace!
    :-)
    Fii calm si nu te mai gandi la nervi sau cat de mult suferi ca nu fumezi. O sa treaca.
    De-asculti de mine, faci cum crezi...
    :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. vreau si io reteta impotriva fumatului... nervi am dar de fumat tot nu ma pot lasa :)
    trebuie sa am mai multi nervi decat am acuma, ca sa reusesc???:)

    RăspundețiȘtergere
  8. scriu reteta dupa ce reusesc sa ma las :)

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!