30 ian. 2009

Cronicile lăsătorului 1

Au trecut 2 zile. Frumoase :). Ciufute. Ie cele mai naspa zile si mai urmeaza vreo 3 tot la fel.
Unii spun una, altii alta despre cum trebe sa te lasi de fumat. Mi se rupe de parerile lor. Io nu pot sa ma las oricand. Psihicu trebe lucrat, trebe gadilat un pic, o saptamana, doua, o luna.
Apoi lasatu dintr-o data... la mine nu tine... ca nu poate tine. Bai io am draci cand ma las, astea 5 zile de la inceput. Am draci pe care nu ca nu-i pot controla dar rabufnesc cand ti-e lumea mai draga. Si nervi d'astia gratuiti nu fac bine nicaieri. Io am familie, copil mic... stiti cum se uita la mine cand ma sparg in figuri d'astea nervoase? So, nu-mi permit.
Am luat-o destul de drastic, de la 1 pachet pe zi. In prima zi am fumat 5 tigari. Jale. Aici ajuta lucratu anterior al psihicului. Ajuta sa spui NU atunci cand iti vine sa fumezi. Si mai amani.
Ideal este sa iti gasesti de lucru. Mult. Orice numa sa nu stai degeaba. La mine cel mai greu e atunci cand stau la supraveghere cu copilu, ea se uita la vreun film disney si io stau degeaba. Atunci e cel mai nasol.
Cele 5 le-am imprastiat pe parcursul zilei. E foarte important, adica ajuta enorm sa renunti la 2, cele mai toxice tigari din timpul zilei. Aia de dimineata si aia de seara.
Programul meu de dimineata era ca ma trezeam, mergeam cu ochii inchisi pana jos, luam cafeaua si ieseam in curte sa trag o pipa. Aia trebe executata prima. Sa inceapa si plamanu ziua curat.
Pe urma cea de dinainte de culcare. Pai dupa ce speli dintele seara chiar nu mai e necesar sa-l imputi. Io o trageam inainte sa trec pe nani mode, adica pe la 1-2 noaptea.
Primele 2 zile au trecut asa. Nervu l-am calmat cu cate o tigara strategica la intervale caaaat mai lungi. In rest veselie tata, altfel nu razbesti. Munca si muzica faina. Dans, antren. :)) o iau razna? n-am incotro. peste 3-4 zile vreau sa ma vad cu laurii biruintei pă crestet.
Va tin la curent

13 comentarii:

  1. Din experienţă ştiu că primele două zile sunt dificile...

    RăspundețiȘtergere
  2. ai sa reusesti - si eu am reusit!
    Cu mentosan, in loc de tigari
    Duoa o saptamana mi s-a facut greata de atata mentosan. Asa ca am renuntat si la el

    RăspundețiȘtergere
  3. Ţigările nu ajută cu nimic, niciodată. Deşi înconjurată de oameni care fumează, nu m-a atras niciodată tipul ăsta de viciu. Bunicul meu a murit de cancer la plămâni când aveam 3 ani. Până în ultima clipă a fumat. Acum 2 zile am aflat despre un om..important că are cancer la plămâni şi nevasta îşi caută disperată de muncă.
    Nu arunc cu pietre, doar cu părerea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Trexel,mami arata ca ai vointa si renunta.E bine pentru tine,pentru familia ta si de ce nu pentru bugetul asta de criza.Sper din tot sufletul sa reusesti.

    RăspundețiȘtergere
  5. multam de incurajari, deocamdata lasatul de fumat a devenit o prioritate minora, dupa o zi cu salvari, spitale, urgente si bloc operator

    RăspundețiȘtergere
  6. Uhh, ce buna e tigara asta? Ups :)

    RăspundețiȘtergere
  7. la faza cu "psihicul lucrat" îţi dau dreptate. deşi m-am lăsat de fumat brusc, fără concesii şi fără porţii micşorate, am cugetat la asta câteva luni. la nocivitatea fumatului, la yull briner, steve mcqueen, pittiş, jana, calitatea vieţii, traiul în compania tumorilor şi dorinţa de a avea copiii sănătoşi cândva. am meditat destul şi la toate lucrurile rele de care nu ne putem feri în viaţă (poluare, alimentaţie nesănătoasă) din cauza traiului în societate. am decis să mă las de fumat la împlinirea vârstei de 30 de ani. asta se întâmpla cu patru-cinci luni înainte de frumoasa vârstă. câteva zile m-am felicitat pentru înţeleapta decizie după care mi-am spus: dacă tot urmează să mă las, de ce să mai aştept? hai s-o fac de azi (întâmplător mi se terminaseră ţigările din pachet).
    asta a fost tot. probabil datorită antrenării psihicului în scopul renunţării, nu am avut pofte, nu am visat ţigări ba chiar am început să mă simt străin în compania fumului degajat de alţi fumători (colegi, prieteni alături de care mai ieşeam la cafele ori beri). succes.

    RăspundețiȘtergere
  8. am scăpat un "i" aiurea. scuze :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. tu chiar crezi ca dupa cateva zile se va termina? eu tin minte cum mergeam intr-o dimineata la lucru, trafic mare, cel din fata mea isi coborase geamul si arunca un muc de tigara pe geam, poate era doar filtrul si chiar nu mai avea tutun deloc, dar nu ma interesa, imi venea sa cobor si sa il iau pentru a mai trage un fum. trebuie sa specific ca aveam cel putin o luna fara tigara, acum am 30, si cateodata ma mai gandesc la cata placere imi facea si ,doamne, buna era.aici cred ca a intervenit psihicu. bafta multa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ufff! Vechiul meu narav ce-mi creeaza sentimente de vinovatie- fumatul! In fiecare seara, la culcare,imi promit solemn ca din dimineata urmatoare nu voi mai pune tigara-n gura, dar... ti-ai gasit: prima grija, cand ma scol este de a aprinde prima tigara din acea zi. Am incercat sa le reduc si... n-am reusit. Fumez circa 30 de tigari pe zi si consider asta adevarata nesimtire din partea mea: pai cum frate, mananc o paine pe zi si fumez contravaloarea a zece paini! Pai nu e asta nesimtire? Este! Pe fatada unui bloc din centrul municipiului meu, este postat un banner cu Raduleasca-n chiloti ce vrea sa conduca o campanie antifumat. Cred c-o sa ma-nscriu la ea!

    RăspundețiȘtergere
  11. Oana, ce-am zis io ca ar fi rea? :)

    Adi, ute io ma las la 31 jumate dupa vo 10-11 ani de pipat.

    Sebi, oameni suntem, pofte-avem! :)

    Nea Costache... la 1 pac jumate n-am ajuns niciodata. Nu-mi place Raduleasca, asa ca io n-as avea succes cu ea. Da red ca e mai bine sa te gandesti la un lucru pozitiv care l-ai avea fara fumat decat la ceva negativ care ti s-ar putea intampla daca fumezi

    RăspundețiȘtergere
  12. Nici mie nu-mi place Raduleasca. As avea mai multe lucruri pozitive daca n-as fuma: mai multa sanatate, vreo trei milioane si ceva in plus in buzunar pe luna cu care as putea face altceva mai util
    si multe altele.

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!