3 nov. 2008

Papa

Mancam acu de dimineata si am dat drumu la muzica pe blog. Cand bagam io mai cu spor a inceput James Brown sa-mi povesteasca de copilaria lui ("Like it was", in lista).
Zicea ca prima perna a avut-o la 9 ani. Si era asa de mandru ca a iesit cu ea in strada sa se laude la tot cartieru.
Dumnezeu spunea undeva ca "In fiecare zi in lume mor 40000 de oameni, f multi de foame. Voi faceti in fiecare zi 50000 de copii."
E intradevar ignoranta. Cand vezi pozele alea cu puradeii de li se vad oasele parca ceva iti spune ca nu e adevarat.

E un pic dincolo de capacitatea de intelegere. Nici nu ma mir de omu care s-a sinucis dupa ce a facut poza asta cu vulturu care asteapta sa moara copilu.

Oricum lumea e asa de mii de ani. E foamete si saracie si moarte si lamborghini si caviar si caini coafati si aur si pamant.
Copiii aia mor de foame. Eu mai musc o data din paine, din carne, din branza, beau o gura de ceai proaspat si râgâi. De unde ignoranta.

11 comentarii:

  1. Nu!...nu mai imi faci tu asta a doua oara,nu mai plang...imi sta ceva in gat...in pana mea,mi-ai prins punctul vulnerabil...si tu,stai acolo la locul tau,nuuu,nu iesi ca dup-aia iesit toate!

    RăspundețiȘtergere
  2. asa e de mii de ani,dar nu asa ar trebui sa fie..plm.cateodata asta ma supara,lumea nu vede, ce omenirea a facut de sute de ani..acest sistem cladit,nu e cel bun nu e cel drept si nu duce nicaieri.e dovedit ca e esec.trebuie alt sistem,asta va fi foarte greu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Postarea asta a facut-o socialistul din tine, banuiesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Darius, io cred că a scris-o altcineva, el e struţo-cămilă pedelistă :)))
    Trexel, câte miliarde de dolari spuneau americanii că s-au cheltuit în campania electorală pentru alegerea preşedintelui SUA? 30 de miliarde? Aşa ceva. Câţi sărmani ar fi putut fi hrăniţi şi câtă vreme? Mulţi. Da, dar se zice că sunt secvenţe din filme diferite. Niciodată nu se nimeresc în acelaşi film.

    PS. Merci pentru Chris Rea :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @darius
    toti suntem socialisti macar asa o tzara,da nu recunoastem ca nu mai e la moda.
    @trexel
    ma sinucid!...si tu faci politica?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Trexel,am vazut si eu cateva poze cu copii si oameni care mor de foame.Dar ce ai postat tu aici nu am vazut.
    Nici nu stiu ce sa mai spun!
    E foarte trist.

    RăspundețiȘtergere
  7. claudia, nu e de plans ci de aruncat cu pietre eventual. in ala de baga in el si ragaie :) dracu stie cine-o fi :P si nu, nu fac politica


    radu... asa este, pur si simplu, un "asa ar trebui" nu exista ca stare, noi il definim si p'ala cum vrem. cat dai tu pe intretinerea cainelui? ;)

    darius, nu exista nici o umbra de ideologie in mine. daca tu gasesti asemanari e treaba ta si o pierdere din timpu tau

    satmareanca, si in romania s-au cheltuit la fel, la alta scara. in satu mare la fel. orice candidat cheltuie pt asta.
    cu placere si-alta data :)

    RăspundețiȘtergere
  8. gabi, cu cat stai sa te gandesti mai mult cu atat e mai trist. da totusi ce inseamna "trist"? e o notiune legata de un sentiment. sentimente pe care le putem avea numai noi. natura nu are sentimente.
    poza aia cu vulturu e intr-adevar... viata, natura. putem acuza vulturu? nu. trebuie acuzat cineva?
    privind natural, copilul e doar o vietate care nu si-a gasit locul. daca ar fi fost un pui de animal am fi privit cu alti ochi. ai vazut ca cei care fac reportaje cu animale nu intervin niciodata. sunt vinovat eu pentru ca mi-am luat micul dejun si nici macar nu mi-a stat in gat avand poza in fata? nu voi cumpara mai mult pampers stiind ca la fiecare pachet un copil african primeste un vaccin. voi cumpara doar cat am nevoie. daca toti in lumea asta ar consuma doar cat au nevoie lucrurile ar sta altfel.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiu daca pozele imi inspira ceea ce ar trebui sa-mi inspire. De obicei sunt insensibila la poze si filme. Dar, mai mult ca sigur, imi pot imagina ce simti aflandu-te in mijlocul lor. Cred ca m-as fi sinucis inainte sa pot face vreo poza.

    RăspundețiȘtergere
  10. Trexel,nici nu ma pot uita la poze.Cand am vazut prima poza nu am realizat ca acolo e un copil adevarat,un copil viu.Credeam ca e vorba de o campanie umanitara pentru ajutorarea copiilor din africa.Poza cu vulturul n-am inteles-o din prima clipa,mai exact,nu-mi venea sa cred.
    Da ai dreptate cand spui ca nu putem acuza vulturul care isi cauta de mancare.
    Sunt trista ca nu pot face nimic,iar cei care pot si fac sunt putini.
    Eu nu cumpar pampers fiinca inca n-am nevoie,deci nu-i pot ajuta nici macar cu un vaccin.

    RăspundețiȘtergere
  11. Oana, promit sa scriu despre tine daca te sinucizi :P

    Gabi, io ma intreb cum dracu mai poate fi viu in conditiile alea. si mi se pare ciudat ca totusi ma-sa e bine facuta, naiba stie ce-i acolo

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!