5 sept. 2008

Amintiri

Nu am amintiri pana pe la 5 ani. Or fi reprimate, nu stiu. Primul lucru pe care mi-l amintesc este cand m-a batut tata cu vatraiu si m-am ascuns pana a 2a zi in groapa septica pentru ca ma cauta nebun si beat sa-mi mai dea.
Mama ma trimitea dupa paine fara sa-mi dea bani si aproape in fiecare dimineata curatam in grajd la porci la nenea cu magazinu ca sa mi-o dea gratis. Pe urma imi luam doua perechi de palme acasa ca am pierdut vremea si ii era foame cand se trezea dimineata din betie.
Stateam asa de prost cu banii incat tata imi vindea incaltarile pe care le primeam de la bunica sa-si ia de baut. Cand a plecat de-acasa am crezut ca va fi mai bine. Mama nu mai avea voie sa bea ca avea deja ciroza. Nu-mi era teama ca o sa moara, aveam o strangere de inima totusi ca nu stiam cum se face o inmormantare, unde trebe sa ma duc, ce sa fac... si in plus n-aveam nici bani pentru asa ceva. Stiam ca bunica pusese ceva deoparte prin vreun dulap insa... erau pentru inmormantarea ei.
Scurta a fost linistea pentru ca mama a inceput sa aduca tot felul de barbati in casa cu care s-a apucat din nou de bautura. Ma bateau ca turbatii, cred ca n-am avut nici o zi fara vanatai.
Odata m-am suparat asa de tare ca m-am hotarat sa plec. Am stat o saptamana nevazut si am dormit in pod, mancam doar fructe din gradina si beam lapte de la vacile de pe pasune (pana s-a prins ciurdaru si m-a fugarit cu cainii). Fiind cimitirul aproape mergeam la toate inmormantarile si incepusem sa mananc la pomeni... eram boier. Apoi m-am razgandit si m-am intors acasa pentru ca mi-era mila de mama.
Aveam vo 7 ani cand am avut prima pornire violenta. M-am intors de la scoala si l-am gasit pe unu mort de beat in casa. Mama nu era. L-am batut cu ce-am apucat. Dadeam in el ca nebunu fara sa ma mai pot opri desi ma dureau deja mainile si picioarele. Mi-am adus aminte de bataile pe care le luam cu vatraiul si i-am dat si cu ala. Apoi mi s-a facut frica. Am crezut ca l-am omorat si mama m-a gasit plangand cand s-a intors. Atunci mi-a facut prima oara cartofi prajiti. Cred ca au fost asa de buni mai mult pentru ca atunci am simtit ca mama ma iubeste.
Am realizat ca pot face orice in viata atunci cand a murit bunica. Mama era in coma alcoolica de 2 zile si cand era asa stiam ca o saptamana nu se ridica din pat. Nici macar n-am plans. Am aprins o lumanare ca vazusem ca asa se face cand a murit vecinu. Am chemat o vecina sa o imbrace. Ea m-a mai invatat ce sa fac. A 3a zi am dus-o cu o caruta la casa rece. Groapa am sapat-o eu ca n-am avut bani sa platesc groparul. Am cautat in sifonier da nu mai era nimic, probabil scotocise mama deja. A fost simplu. N-a venit decat vecina la slujba. Da m-am descurcat.


... ma intreb daca ar fi fost chiar asa, oare cum gandeam acum? ce fel de om as fi fost? cat de rau? sau cat de bun?
imi dau seama ca ma urâti acum pentru ca m-ati iubit citind mai sus insă am cunoscut copii care traiau asa. erau prietenii mei de joaca. din cartier. imi aduc aminte ca odata, il chemasem pe unu la mine sa manance dupa ce ne jucasem in gradina si cand s-a pus la masa a exclamat ... Cărniţăăăă!!!!

13 comentarii:

  1. asa e...sunt multi copii care nu au copilarie ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Înţeleg că-ţi pileşti talentul ... insistă,Oana-i în zonă(e);de cînd vorbeşte cu maşina s-ar putea să ai şanse să te remarce,dacă scapi necălcat,lol,numa'vezi că zicea că-i plac(scrierile,că nu mă risc)lungi

    RăspundețiȘtergere
  3. in clasa fiicei mele din 25 de copii 12 au unul sau ambii parinti plecati prin strainataturi.acesti copii fumeaza,fac sex,cunosc cluburile de noapte din oras,se imbraca doar in haine de,,firma''sunt majoritatea peste greutatea normala a varstei,isi motiveaza absentele cu adeverinte luate contra cost si in general ai preocupa doar sa se maturizeze inainte de vreme indiferent de consecinte.nu au inca carti de identitate!asta ce pana mea de copilarie este?!

    RăspundețiȘtergere
  4. opacatoasa
    astia-s copii de azi, asai peste tot si numa mai rau va fi :( pacat pt ei. se vor pierde mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  5. @bernadett
    da,mare pacat,parintii sunt de inteles pe undeva,ce sa mai faca daca tara asta nenorocita nu le da nici cea mai mica sansa sa supravietuiasca aici,tre sa caute ceva mai,,bun''afara,nu?nimic nu e bine si nu o sa fie.profesorii sunt dezinteresati total,scoala e,,putreda''parintii incercand sa faca bine pe partea financiara o dau in bara rau pe partea de educatie.
    gata ca ma deprim si am treaba in bucatarie :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-am inchipuit ca povestesti despre viata cuiva,un om n-ar povesti despre el si parintii lui astfel de intamplari triste decat daca e cu psihicul la pamant.Si la noi sunt astfel de copii.Parintii sunt ori bolnavi si nu pot lucra,au o multime de fratiori si sunt flamanzi,desculti.alcoolici sunt foarte multi-nu stiu ce beau,cica spirt medicinal.
    Am ascultat si la tine Queen,freddy Mercury.
    Noapte buna si weekend placut cu fetele tale iubite!

    RăspundețiȘtergere
  7. O toamnă bogată în izvoare de amintiri frumoase kuskre !
    Nu comentez, sunt în mijlocul acestor poveşti de mai bine de 17 ani, mă strădui sa fiu detaşată, pentru implicare obiectivă...dar...urmele rămân urme .... uf kuskre...
    O seară pe placul tău, în mijlocul minunatei tale familii şi pupici mandreţei Luana !
    zdravo,
    kuskra

    RăspundețiȘtergere
  8. Lollll, eu am amintiri de la un an si ceva. Amintiri perfecte. Pana si imaginea din oglinda mi-o stiu, Cu toate ca nu cred ca e prea normal, zau asa.

    RăspundețiȘtergere
  9. oana, nu e normal. vei avea o viata scurta si zbuciumata, se va sfarsi trist, sfiorant as putea spune. posteritatea isi va aminti de tine intr-un mod neplacut... dark days are coming

    cuscra, uneori si io tre sa ma detasez ca sa ma pot implica obiectiv, altfel termin primu si prea repede iar ea ramane cu buzele umflate :D

    gabi, nu-s cu psihicul la pamant ci cu el pe apa, se spune "cu pluta"

    RăspundețiȘtergere
  10. M-am inspirat, parţial, din scriere în Coşmarul de azi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ei, asta-i viata, dar de ce nu ar fi normal? Lasa ca deja am inceput sa uit, am avut destule amintiri, ce mai? :))

    RăspundețiȘtergere
  12. vania, daca ajuta la piersica, cu placere

    oana, si io as vrea sa uit... ca m-am nascut. sa ma simt primordial si vesnic :D

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!