23 iun. 2008

Sa revenim

a trecut ceva vreme, s-au facut ceva paianjeni p'aici da nu-i nimic, la cate moloaze am curatat in casa zilele astea, sa dau o tzar cu pamatufu si prin colturile astea nu e o problema.
dar ramasesem la caca. un subiect mai tare sau mai moale, depinde ce ai mancat. nu prea se inghesuie lumea sa vorbeasca de asa ceva da...stai asa, toti o facem zi de zi. si nu aduceam io vorba daca nu vedeam ca mereu intre prieteni buni la cate o adunare se rade pana se pica sub masa cand vine vorba de problema. si cele mai gustate faze sunt povestile despre....cum a fost cand te-ai scapat pe tine.
"a te caca pe tine" - expresie urata, se foloseste cel mai des in contextul unui amuzament excesiv..."am ras de m-am cacat pe mine".
si totusi cum e in realitate? vorbesc de momente petrecute de la o varsta cat de cat incoace, cand realizezi exact ce se intampla, cand ai invatat deja ca trebe sa-ti fie rusine de anumite lucruri si stii ca te poti face de cacao cu gratie daca afla cineva.
se intampla in 99% din cazuri atunci cand ai probleme de matz, ai mancat ceva aiurea si n-ai apucat sa apelezi la furazolidon sau alte cele echivalente.
totul incepe cu niste sunete ciudate in burta, o bolboroseala tot mai bolborosita care se da uneori si cu dureri ascutite. e timpul sa te gandesti la ce va urma. ori iei pastila ori cauti sa fii in zone locuite cu buzi functionale sau nelocuite cu tufisuri si frunze late. insa luat cu trebi poti uneori ignora semnalele si sa-ti vezi mai departe de ale tale. greseala. lucrurile se vor complica. incet incet vei cauta periodic locuri retrase unde sa poti nestingherit sa mai dai drumu la gaze. daca esti singur in masina e perfect. deschizi geamu si o faci chiar zambind la cate cineva pe strada. nimeni nu stie. nimeni nu aude. volumul de aer e suficient de mare. esti liber sa faci ce vrei. la fel in aer liber daca mergi pe strada. (grabeste-te!)
deja trebe sa fii circumspect. orice greseala poate duce la pete, mai ales ca majoritatea lenjeriilor sunt albe. intre timp bolboroselile se accentueaza. durerile vin si te lasa mai ceva ca in travaliu. uuuu!!. te ia cu transpiratii. daca mergi pe strada te opresti, scoti telefonu, te faci ca suni. realizezi insa ca s-ar putea sa nu mai ai timp daca pierzi vremea. mai forteaza-te putin si grabeste pasu. mai nasol daca esti cu cineva la birou. subiectul discutiei se pierde incet incet si tu gandesti doar cum sa scapi. daca esti in examen e si mai nasol. o sa caut imagini din Van Wilder sa vedeti.
ok, ai scapat. in mintea ta vezi doar un vas ceramic alb si te gandesti deja cum o sa decurga lucrurile, ce desfaci mai intai, care nasture, care fermoar. aiaiaiiiii. e jale. nu mai vine liftu. sau se blocheaza cum ati vazut mai jos in clip. te batzai! strangi! o fi iesit ceva? huuuuuuuuu!!!! nu mai poti!
STOP!
.... deja e slow motion. matrix. iti auzi bataile inimii. cu cat te apropii mai mult de buda cu atat simti ca nu mai poti tine. acestea sunt momentele cand se intampla cel mai adesea inevitabilul. faci o miscare brusca, sau te relaxezi o fractiune de secunda si...iese. da nu esti sigur. o fi iesit? poate nu. hai ca nu mi se intampla chiar mie treaba asta tocmai acum. sunt la servici, la scoala, la examen... damn it!
ai ajuns acasa. unde-s fututele alea de chei?!?!?! te impiedici in mocheta si ii ridici un dumnezau celui care n-a asezat-o la loc. dar asta iti poate fi fatal. portile se deschid. incerci din rasputeri sa opresti valul fierbinte. dar esti epuizat. stii ca oricum treaba e compromisa. aici vine cel mai misto moment. cand te dai batut. recunosti ca ai patit-o. renunti. relaxezi. da-o dreacu! asta e! iar clipa se contracta la loc, timpul incepe si cuuuuuuuurgeeeee. si lasi sa vina. sa inunde.
daca insa nu esti acasa s-ar putea dupa momentul asta sa mai ai o zvacnire de constiinta si la un mom dat sa crezi ca totusi a fost doar o senzatie. ca inca nu s-a intamplat nimic. dar te simti ud si iti dai seama ca totusi e prea tarziu.
... SHIT HAPPENS

4 comentarii:

  1. :))) nu comenteaza nimeni nimic...deci ati patit-o fiecare :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Trexel, cred ca ai speriat oamenii =))

    RăspundețiȘtergere
  3. de speriat nu m-am speriat in schimb am ramas mut de uimire cum ai reusit sa faci o asemenea dizertatie filozofica incarcata de sentimente si trairi extaziante(ce adanc!)si apropo-u-,nu toti o facem zilnic,ca n-avem timp sau n-avem ce:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am ce comenta. Am citit de două ori şi mă tot întreb ce ai avut în cap când ai scris. Mişto exteriorizare :))))

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!