14 oct. 2009

Paianjenul ucigas


„In mod normal, prada acestor paianjeni o reprezinta insectele. Este cu totul si cu totul neobisnuit sa vezi ca acestia ajung sa vaneze si sa ucida pasari”, afirma Joel Shakespeare, biolog in cadrul Australian Reptile Park, din Queensland.
Paianjenul face parte din rasa paianjenilor aurii australieni si, in mod normal, ating dimensiunea unei palme umane. Biologii afirma insa ca acestia pot ajunge si la dimensiuni mult mai mari, iar agresivitatea lor este recunoscuta in mediul animal.
„Paianjenii aurii australieni isi construiesc plase extrem de puternice. De aceea s-a ajuns in situatia in care o cinteza, aproape dubla ca marime fata de atacatorul sau, sa ramana imobilizata in plasa paianjenului. Acesta asteapta pana cand victima oboseste si abia apoi ataca, injectandu-i acesteia un venin care o paralizeaza. Soarta pasarii este cu atat mai crunta, cu cat paianjenul nu o poate consuma dintr-o data, si ii extrage fluidele vitale in decursul mai multor zile”, concluzioneaza acelasi Joel Shakespeare.

4 comentarii:

 1. jesus!!!
  aiaa-i singura pasare din lume care ride kookaburra
  aualeuuu...
  bestia!!!
  ucideti paianjenii(inclusiv aia-n doua picioare)
  uite-o, draga de ea
  http://www.youtube.com/watch?v=S0ZbykXlg6Q

  RăspundețiȘtergere
 2. :)) Ce instincte la Cella....

  RăspundețiȘtergere
 3. Uite, n-as fi crezut asta! O zi buna prietene!

  RăspundețiȘtergere
 4. doamne nu mai MA UIT LA POZA ASTA NICIODATA CA MA SOCat !!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!