17 nov. 2008

Secrete

Avem. Sau daca nu neaparat secrete, lucruri pe care nu le spunem oricui.
Si totusi unele lucruri ajungi sa le spui unor persoane. De ce? Ca uneori iti bubuie capu si iti vine sa explodezi in fata cuiva. De ce? Dracu stie, o fi vreun bug. un dinte lipsa la vreo roata, ceva care scartaie. Si ajungi din eroarea asta sa cataloghezi oamenii in prieteni si mai putin prieteni, i-as putea denumi "neimportanti".
Si totusi cum ajunge un om sa fie in fata ta imaginea din oglinda in fata careia sa te destainui? Ce teste nescrise tre sa treaca pentru a ajunge acolo? Pentru lucrurile importante exista o bariera dincolo de care il consideri prietenul tau? um ajunge sa fie omul tau de incredere, sfatuitor, duhovnic...?
Si lucruri de spus sunt destule. Poti avea o caruta de gunoaie in tine pe care sa nu le mai poti recicla si de care parca vrei sa te scapi oarecum dand si altora din greutatea lor. Ai mintit urat, ai furat, ai omorat, crezi ca din auza ta cineva a murit, ti-ai inselat sotu, ti-ai cumparat o diploma, ai sabotat un coleg sa ajungi tu mai in fata... e plina lumea de jeg.
Dar totusi... ce face un prieten...prieten?

14 comentarii:

  1. caractere apropiate,un sistem de valori compatibil,clasa sociala aceeasi,interese cat de cat comune,cam astea ar fi principalele condimente.totusi niciodata sa nu te scapi daca ai inselat sau ucis,oricat de mare incredere ai avea intr-un prieten la urma urmei e si el doar un om...supus greselilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. citisem pe undeva o vorba, ceva de genul "cum sa ai pretentia sa iti pastreze altul un secret pe care i-l impartasesti, cand tu nu ai putut sa ti-l pastrezi numai pt tine" ;-) cred ca tine de instinctul de autoconservare sau, dimpotriva, de latura ambivalenta a interiorului fiecarui om.

    RăspundețiȘtergere
  3. timpul,prietene ... timpul şi sita deasă
    a,şi nişte şuturi în freză,cînd te crezi cel mai cel da mai ales "bazat"
    lasă că o să le deprinzi tu copăcel,copăcel

    RăspundețiȘtergere
  4. claudia... cum adica? ce-are clasa sociala cu ... ma, puii mei, o fi avand, io stiu?

    jam, nu e vb musai de nush ce secrete da uite de ex io nu ti-as spune tie ca am SIDA. de ce?

    cella, astept sutu :P

    RăspundețiȘtergere
  5. are,da' n-am chef de exemple acuma.
    ha,ha,in alta ordine de idei,la intrebarea ta de ce?,stiu raspunsul.=)

    RăspundețiȘtergere
  6. Dumnezeule mare. Iar te apuca? E greu sa definesti prietenii. Cred ca e ca si in cazul iubirii, chimie. Atata timp cat nu simti chimia... nu, atata timp cat chimia nu exista unul fata de celalalt, clar nu e prietenie.

    RăspundețiȘtergere
  7. cu Oana tre sa-mi schimb des compozitia ca sa ne iasa chimia. uneori ea e super acida si io tre sa devin bazic, alteori cand io-s acid o nimeresc pe ea bazica, nush cum se face. mai e cand suntem amandoi bazici si iar ne intelegem de minune. ma si enerveaza chimia asta :)

    RăspundețiȘtergere
  8. eu cred ca nu are nici o treaba confesiunea (si secretele incredintate) cu prietenia. sunt oameni carora le spui din vary motive:
    1) un psiholog - pentru ca te astepti sa iti interpreteze motivele pentru care ai facut asa sau altfel, sau macar sa iti explice mecanismele conditionale, ORI pus si simplu pentru ca astepti orice fel de raspuns
    2) la preot - pentru ca asa se descarca constiinta de ceea ce o apasa
    3) unui strain cu care calatoresti cu trenul - pentru ca te eliberezi de gandurile respective si stii oricum ca sansa sa il intalnesti pe respectivul din nou e aproape zero
    4) oricui iti iese in cale - din nevoia de a scuipa afara secretul/buba/whatever
    5) unui prieten - mai mult atunci cand astepti un sfat sau atunci cand trebuie sa iei o decizie. Nu neaparat ca si urmezi sfatul, dar pentru ca vrei cumva sa studiezi daca ar fi tolerata decizia pe care tu oricum ai luat-o/o vei lua. tot un fel de eliberare si asta. sau de punere in garda, pentru cazul in care te judeca (atunci cand ai comis-o si te mustra constiinta, astepti sa vezi reactia unora, te duci la prietenii care crezi ca ar fi de partea ta, cu un umar de sprijin)
    acum, inlocuieste personajul de la 1-5 cu oricare dintre personajele din aceeasi lista si ai sa vezi ca de fapt nu ai nevoie de un prieten, ci doar de un om care sa asculte ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Toti simtim nevoia sa ne destainuim cuiva.Unele secrete nu le putem spune celor apropiati,nici chiar prietenilor.Sunt prea secrete acele secrete.
    de multe ori cand stai la vreo coada intri in vorba cu oamenii,apoi te trezesti ca iti povestesc despre ale lor,chiar si secrete.
    Noapte buna,Trexel.mai vin pe aici ca imi place muzica si...fumul de tigara. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. gabi unde vezi tu tigari p'aici? :)

    RăspundețiȘtergere
  11. fumez si fumul ajunge aici si uita-te ce artist e!
    Tu ai un chibrit aprins.E din ala cehoslovac cum erau pe vremuri? :)

    RăspundețiȘtergere
  12. bla,bla,bla ...
    multă lume ascultă ... de auzit aude (???)... mai rar
    eu "am încredere doar în umbra mea"
    iar umbra ... ce-i umbra ?
    lipsa luminii zicea unu'(mare rău)
    eu chiar ştiu ce zic
    tu o să afli
    estu-s vorbe
    sfat prietenesc : ai grijă de tine,pentru tine TU eşti cel mai important

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!