28 mar. 2010

Homeopat

E o alta medicina. Total altfel decat ce alopata. Da, am aflat si io ca medicina normala pe care o cunoastem cu totii se numeste "alopata". Mi-a fost foarte greu sa o inteleg la inceput. Acum mi-e si mai greu :). Asta e, e un fel de SF pana te familiarizezi putin.

Ca si particularitati... ar fi cateva. In primul rand homeopatia e o medicina informationala. (mi-a placut abordarea asta). Se bazeaza oarecum pe faptul ca organismul fiecaruia e ca si un soft, un fel de sistem de operare. Ei, ce are un sistem de operare? Evident bug-uri. Si mai exista si virusi. E, in sistemu asta de operare, fiecare mai instalam niste programe, e pus pe harduri diferite etc. Si astfel homeopatia abordeaza foarte individualist orice subiect. In homeopatie nu exista boli. Fiecare are treaba lui, fiecare subiect e unic si tratamentul este personalizat. Se bazeaza pe 200 ani de cercetari.
Cum merge treaba. Prima oara mergi la medic si stai vo 2 ore, in care te descoase frate si te intoarce pe toate partile. Cu cat stai mai mult cu cat e mai bine. In sensul ca doctoru primeste cat mai multe informatii despre tine. De la cum dormi noaptea, pe ce parte, cat transpiri, cum iti arata limba, de la ce faci diaree, la ce varsta ai mers prima oara, cum iti arata pielea, cum interactionezi cu oamenii, cat de usor te scoli dimineata eeeettttccccc. In urma "interviului", pe baza informatiilor primite, esti incadrat in anumite tipare. Nu va ganditi ca sunt putine. Neeee, doar ca unele chestii sunt comune. Astfel ca de pe la jumatatea interviului, daca doctoru e bun, o sa inceapa el sa-ti spuna despre tine si o va face cu asa mare acuratete ca o sa ai impresia ca ai ajuns la vreun mediu, ceva mama Omida.
Medicamentatia e exclusiv naturala, nu are efecte secundare ale toxinelor prezente in medicamentele normale. Insa multe din medicamentele homeopate sunt otravuri. Dar naturale. E un fel de abordare de genu "cui pe cui se scoate". In cantitati infime, bineinteles, nimic care sa te afecteze negativ, ci doar cat sa trezeasca in organism niste reactii. In fapt homeopatia practic determina organismul sa lupte singur. PENTRU CA POATE!
Initial am hotarat ca trecem pe homeopatie pentru Lulu. Nu vreau sa bag in ea antibiotice si alte cacaturi. Never. Am pornit de la experienta multor parinti care au ales aceasta cale. Copiii tratati in felu asta vor fi puternici. Cei in cauza nu vor mai avea nevoie de antibiotice veci, racelile lor vor fi usoare, vor avea un sistem imunitar beton. Multi parinti mi-au povestit ca dupa ce au facut un tratament la varste fragede, copii lor sunt mari acum si n-au mai avut probleme niciodata!
Pentru adulti, homeopatia poate sterge erorile din organism si-ti poate asigura o viata sanatoasa pana la 90 de ani. Si pe baza naturala.
Am gasit un medic beton. E un monument de om, ramai cu gura cascata... si stiti ca io nu-s usor influentabil. Cand il vezi cat de doct poate fi, te ia frate cu un respect de-ti vine sa-i zici sarumana dom doctor! Cam opusul feelingului pe care-l ai cand mergi la un medic d'asta cu care ne-am invatat cu totii.

5 comentarii:

  1. Cum nu prea stiu cand vorbesti serios , iti aduc la cunostinta ca , dupa ce copiii vor avea sanatate' beton', tratati de medicii astia carora iti vine sa le pupi mana, cum pupi poala popii, vor ajunge la scoala.


    Acolo vor gasi niste profesori( mai multe profesoare, ce e drept), carora, n-am ce-ti face, tot mana le vei pupa, pentru ca vor face tot ' beton' din copii.
    Tot cu portofolii.

    Fiecare copil va fi un portofoliu( conform mai noilor descoperiri in materie de scoala).

    p.s. Am spus ce-am crezut ca trebuie sa mai afli, in calitate de tatic .

    RăspundețiȘtergere
  2. Gina, ma indoiesc ca vom fi atat de norocosi incat sa nimerim niste profesori carora sa ne vina sa le pupam mana.
    Postarea a fost cat se poate de serioasa. Am pus mai demult aici o chestie pe care daca o urmaresti ai sa vezi ceea ce inseamna respectul pt un om care stie ce spune.
    Nu pup poala popii pt ca mi-e greata de popi in general sau sa zice de ce au ajuns sa fie popii.
    Chestia cu portofoliul ma jigneste.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna dimineata prietene Trexel! De doua luni, si eu frecventez o tanara doctorita homeopata pentru boala mea cardiovasculara (o tromboflefita urata, la glezna piciorului stang, din cauza careia nu pot sta in picioare sau sezand, de doua ore - se umfla piciorul). Si mie mi-a pus diverse intrebari, unele, aparent fara nici o legatura cu boala mea, intrebari care au durat, cum spui si tu, aproape doua ore. Dupa intervievare, mi-a dat un tubulet cu niste pastilute (bilute extrem de mici, de marimea bombonelelor CIP ce altadata), facute pe baza de...venin de cobra si o tinctura de arnica pentru a pune cataplasme la piciorul beteag, care incepuse sa innegreasca. In paralel cu astea doua medicamente, fac tratamentul (pe viata) cu anticoagulante.
    Rezultatul dupa doua luni? Negreala de la picior, s-a decolorat destul de mult. Am citit pe internet despre ambele medicamente: bilutele alea din venin de vipera, faciliteaza circulatia iar tinctura de arnica (o planta probabil), reface chiar si tesutul epitelial in cazurile de cancer de piele.
    Medicamentele sunt ieftine, multe din ele facandu-se in laboratoarele IMF Cluj. Cred ca procedezi foarte bine ducand fetita la homeopat, existand medicatie specifica pentru cresterea sanatoasa a copiilor.
    O saptamana cu sanatate si realizari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca nu m-ai inteles. Nici prin cap nu mi-a trecut sa te jignesc.
    Ti-am spus exact ce vrea sa ' reformeze' actuala conducere a ministerului educatiei. Teoria este de influenta scandinava. Cum se aplica, vom trai si vom vedea. Fiecarui copil i se va intocmi un portofoliu in care sa se regaseasca cu tot ce inseamna el- de la gradinita, pana la salariu.

    In esenta, nu cred ca ar fi rau. Depinde de cata pricepere, daruire, implicare etc. vor avea cei care ii vor pregati pe copii.
    Ideea mea era ca parintele va putea, daca va avea noroc de oameni priceputi si constienti , sa stie ce pregatire superioara sa primeasca copilul sau. Ce meserie i se potriveste, conform portofoliului in care se regaseste copilul asa cum este.

    RăspundețiȘtergere
  5. corect. io am inteles ca un copil ar fi un portofoliu pentru parintele lui, sa aiba cu ce sa se dea mare... ceva de genu asta. si pentru asta parintele ii face si-i drege, si-l da la nush ce scoli, la nush ce medici samd

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!