12 mar. 2010

Blogmeat

taiata feliute subtiri, afumata eventual sau chiar si numai in saramura... probabil ca s-ar putea consuma cu placere. dar din pacate, domnule primar, carnea de blog nu-i mereu comestibila, cel putin pentru dvs si e normal ca v-ati plans de ea la conferinta.

si ne spunea domnu primar despre cei 50% dintre cei care posteaza reclamatiile pe saitu primariei... niste jigodii domne, 're-ar mama lor! Limbajul, aia e problema. Cu alte cuvinte unu care nu stie sa se exprime 100% literar nu are ce cauta acolo in acceptiunea domnului primar. Deci bai, vrei sa fii cetatean al acestei minunate urbe, la gramatica cu tine!
dar bineinteles, problema, desi voalata de domnu primar in felu asta, are cu totul alte nuante. chiar daca p'aici am mai derapat intr-un limbaj mai colorat, cand am scris ceva pe saitu primariei am facut-o in cea mai gramaticala limba cu putinta si nu o data reclamatiile mele n-au fost publicate astfel ca am ajuns sa fortez nota si sa le dau link de pe blog inainte de a posta ceva. cu alte cuvinte CENZURA e marea problema a saitului cu pricina si nu neaparat calitatea reclamatiilor. probabil ca or fi si oameni care va injura cu patos domnule primar. nici mie nu mi-ar place sa citesc pe saitu primariei municipiului astfel de mesaje obscene. dar orice fel de reclamatii reprezinta in fapt starea de nemultumire a urbei. omul trebuie lasat sa se exprime si nu sa i se bage pumnul in gura si sa fie ignorat.
 Ioi, domnule, așa-s de porcoși oamenii ăștia!!!

pai haideti sa ne imaginam ca Nea Galeata, rom respectabil din satu mare prinde un calculator si scrie pe sait:
"Dom primar mankatzash gura lu matale asfalteaza si la noi pe strada lunca sighet traitzar familia ca ieri miam pierdut calu si piranda intro groapa pacolo. de ia numi pare rau ca ieste dastule da cu calu ce dracu fac ca iel imi face pita la copchii"
e, ce vina are omu asta? are. ca locuieste in minunata urbe.

15 comentarii:

  1. Ce s-a agitat domnu primar cand i-a spus Crina sa scrie si in limba romana :))
    De acolo a inceput sa se enerveze si ne-a spus ca bloggingul nu-i bun de nimic si ca oricine te poate injura pe blogul tau :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu când am vrut să fac poză cu el m-am adresat în maghiară.A rămas un pic surprins... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Otto, se puteau spune mai multe dar, fiind sub juramant :D

    Adrian, am observat :)) scuze daca mi-a tremurat mana pe aparat :)

    RăspundețiȘtergere
  4. hmm mi-ai dat si mie o idee de articol :D revin mai deseara cu el, promit!

    Phana` atunci invatz gramatika limbii romane

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-era frica ca nu te-ai prins pentru cine am pus alea doua poze. Io fiind sub juramant si mai mare...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Trexel

    Da' de ce niciun blogar nu i-a spus direct in fata Primarului ceea ce gandeste?

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru ca nu a fost momentul sa stricam evenimentul :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Adi, nu stiu de ceilalti dar in ce ma priveste pe mine si probabil si pe Darius intreab-o pe Crina sau pe Oana :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Dau meditatii de limba romana si gramatica ei!!! Totdeauna mi-am dorit :D Fac si yo un ban cinstit, ce dreq!?
    Bya

    RăspundețiȘtergere
  10. nu'ş cine-i negu'ăsta
    am trecut numa săte ţuc :p

    RăspundețiȘtergere
  11. Dom' primarele asta n-are un consilier de imagine? Zau! Eu nu va onoram cu prezenta daca eram primar. Dupa principiul: ce are sula cu prefectura? Momentele astea penibile si le cauta cu lumanarea

    RăspundețiȘtergere
  12. nu am avut timp sa scriu articolul, dar o sa zic o idee din el.

    Primarul ne spune noua de gramatica si de limbaj, intai sa se uite la sedintele consiliului judetean si sa ii spuna la doamna aia care ii maghiara sa numai foloseasca asa mult....aaaa...ăăăăăăă... de abia vorbeste romaneste inca se simte accentul ala de maghiar.

    Se vede ca ii primarul maghiar, inca umpic si PA Gyusiko!!!

    Si apoi mai are tupeu sa se lege de restul blogherilor, cand nu stie pronunta cuvantul blogger. Nimeni nu`i perfect toti facem greseli.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu am cam pierdut toată partea oficială.La ce a urmat am văzut că toată lumea l-a cam neglijat pe Gyula,aşa că nu am vrut să fac notă discordantă.Faptul că m-am pozat cu el nu cred că se pune... :) La urma urmei Oana era subiectul central al întâlnirii... :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Primaru' nost' e roman frate si tot nu-ntelege ca strazile mai tre' si plombate din cand in cand! Asa ca...dati-i crezare si la al vost'! Pai nu?

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!