3 feb. 2010

Drumuri incrucisate II

Va spuneam in prima parte despre licitatia asta de umplutura care a avut loc astazi.
In episodul curent o sa va fac o demonstratie care sa va lumineze in contextul "Aici sunt banii dumneavoastra", sa stiti si voi cam cum e cu licitatiile publice, cum si unde se duce banu public :)
ei bine, la licitatie vin 5 firme. 4 dintre ele au preturi cuprinse intre, sa zicem, 8.6 si 9.7, cu o medie de 8.9
a 5a firma, binecunoscuta voua, satmarenilor, vine cu frumosul pret de 5.8
e prima oara cand se intampla asa? nu! asta e o practica binecunoscuta care se aplica atunci cand o firma are oamenii bine infipti in cadrul autoritatii contractante. astfel ca firma respectiva nu e trasa de maneca: Bai, cum faci tu lucrarea la pretu asta ca e ireal?! si castiga licitatia.
dupa care stiti si voi ce se intampla. lucrarile sunt la pretu ala ca si calitate. sa-si scoata parleala mai face acte aditionale pe 50% pentru care de fapt nu se mai executa nimic.
So, va avea oare primarele nostru tupeul sa o mai comita o data? Eu cred ca da. Zicea Pintea Viteazu in postu anterior de ce ;) bagati la cap

5 comentarii:

  1. Da, va avea pentru ca nu mai candideaza data viitoare.

    P.S. Daca vi se oferea voua smenul oferit Alfaromului ati fi refuzat?

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu, socrumeu cu siguranta da

    RăspundețiȘtergere
  3. Pintea Viteazul5/2/10 00:08

    Aţi citit IZ de azi cu articolul cu vrăjitoarea Mihaela? Mai tare ca articolul e comentariul lui xyz, adică "Tot respectul vrajitoarei, dar ori a gresit in cazul lui Ilyes, ori cei de la IZ nu au redat corect cele zise de ea. Cea ce nu vede vrajitoarea, sau cea ce ziarul nu a avut curajul sa publice este ca Ilyes e santajat de acei oameni mizerabili care il inconjoara. A facut el ceva lucruri prin tinerete, care daca ar ajunge sa fie publicate, ar insemna sfarsitul carierei sale politice. Ori in acest caz normal ca nu poate sa se desparte de santajatorii lui, nici acum si nici in viitor. Degeraba este el un om bun." Şi asta merită să băgaţi la cap.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adrian SM5/2/10 20:22

    No şi cum s-a terminat licitaţia ?

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!