12 ian. 2010

Vechituri

Mi-a venit azi in cap o idee despre lucrurile pe care le folosesc de foarte multa vreme. In era asta a consumului in care ne tot cumparam chestii noi, cele mai noi, cele mai la moda si mai performante... iata ca sunt si niste chestii care daca te tin ramai cu ele.
Spre exemplu aparatu de barbierit il am de vo 7 ani jumate. Un mach 3 de-ala clasic, schimbi lama in el si... puii mei, de ce sa imi iau altu?
Televizoru din dormitor, adica acolo unde dorm eu, e ala pe care l-am cumparat cand m-am insurat, acu 7 ani jumate, un Philips de 54, cu ecranu bombat si pornit foarte rar.
Masina de spalat la fel. E drept ca parca albu nu mai e la fel de alb pe ea da... bai, daca merge, doar d'aia se numesc bunuri de folosinta indelungata. Normal ca acu sunt masini mult mai performante care probabil curata cu grija maxima si fara sa zgarie cacatu de pe chiloti atunci si numai atunci cand te-a scapat inainte sa ajungi la buda. Chiar, a evoluat cu ceva masina de spalat de 7 ani jumate incoace?
Stau sa ma gandesc daca mai am vo haina de cand eram fecior. Da nu cred ca mai am. Si era aia cu carouri rosii gen cowboy...maaama ce-mi placea. Adio.


Combina mi-am luat-o de pe ebay.de acu vo 7 ani :). Aleasa cu grija. Adica sa fie modelu vechi. Cat mai analog. Si, evident, cat mai Technis. Modelu mai nou de atunci nu-mi placea cum sun. Nu mai avea bassu cum era odata, Modern Talkingu nu se auzea la fel de misto pe astea superdigitale. Deci si aia e veche. Mi-aduc aminte cum ma zgaiam la ombinele Technics, copil fiind, in vitrina magazinului Panasonic din P-ta Sfatului (Brasov). Asa ca asta a fost un moft.
Nu mai stiu, nu ma mai pot concentra ca ma napadesc alte amintiri.

15 comentarii:

  1. covoru din camera mare e din '77.
    un tv goldstar de prin 91,92.
    asa la nimereala :)

    RăspundețiȘtergere
  2. am si io ceva gilet din ala, da pe fata nu il mai folosesc ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Lasa dom'le ca-s bune si lucrurile alea vechi! daca functioneaza, e ok. Eu am o mobila de vreo 30 de ani, masiva, pe care am plimbat-o in doua locuinte, plus tras de ea prin casa de cate ori i se nazare nevestii sa mai schimbe cate ceva prin casa, si uite, se tine foarte bine saraca! Aveam candva un aparat de radio pe lampi(de muzeu) care functiona impecabil, fara bruiaj si l-am dus la tara, Nu stiu cum dreaq a intrat in el un shori si i-au ros condensatorii (din hartie pe vremea aceea), asa ca (,)...kaput! Mai am un televizor vechi, color, de prin '90 pe care l-am dus batranei la tara si merge perfect, fara a-l repara vreodata. Cred ca are in el... tone de praf si cine stie, poate si rame! O zi buna, si... tine de ele, asa vechi cum sunt, ca e criza frate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Adrian SM13/1/10 11:39

    Fain subiect... :) Eu am un mixer cumpărat la Berlin în 1985 care e bine merci şi acum.Odată a fost desfăcut bucăţi acum câţiva ani pentru a-i înlocui periile de cărbune şi o curăţenie generală. Piesa de rezistenţă e o vază de porţelan de Ilmenau de pe la sfârşitul secolului XVIII.O folosim mai ales vara să punem garoafe în ea.... :) Ar mai fi şi o sticlă de şampanie ungurească din 1981,cumpărată la alimentar din 14 Mai... Asta aşa la repezeală scris... Poate facem un inventar n vechituri... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sampania aia s-o fi alterat saraca!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ui' ce dilema mare are Mordechai!
    http://moshemordechai.wordpress.com/2010/01/12/adevarata-dilema/

    RăspundețiȘtergere
  7. Mobila de la Al'mare este de cand m-am insurat, dar anu' asta o schimbam. Anu' trecut am renuntat la Rostov, la o combina cu pick up, benzi (toate) -am plans dupa ele, la casetele audio si in decembrie la tv-ul Samsung din '94 care mai mergea inca ( doar service-ul este la mine din'93 ). Mai am : videorec. Samsung '94, casete video ( le mai pastrez pana le voi copia pe suport digital ; amintiri cu copii ). Vinilurile sunt de colectie si cred ca cu ele voi murii sau le voi lasa mostenire la Al'mic, chiar daca nu mai am la ce le asculta. La o prima strigare cam atat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi aduc aminte ce soc au avut socrii cand am aruncat din apartament mobila Luceafaru cumparata de ei in rate pe vremea ailalta. :)) In schimb aveau un coltar de catifea, evident roasa, pe care l-am pastrat si l-am imbracat. E o piesa magica. Te pui pe el si adormi instant :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Adrian SM13/1/10 16:17

    @ Nea Costache Vom vedea mai încolo niţel dacă e bună încă sau nu... :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Adrian SM13/1/10 16:54

    @tac'su La hypermarketul fără egal găseşti combine muzicale care au şi pick up, la vreo 430- 450 de lei. Mai poţi găsi la Quelle aşa ceva, da nu ştiu preţul.Vezi şi tu pe net, dacă gugăleşti un pic găseşti ce îţi trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bun subiect. Parerea mea e ca lucrurile vechi merg mult si bine, n-ai treaba, garantat. Cele noi se f_t stand degeaba: mi s-a paradit DVD-ul de la calculator, nu-l mai folosisem de vreo 3-4 luni, poate de aia !?

    RăspundețiȘtergere
  12. televizorul meu, Quadral, intra la socoteala?:)) al naibii de bine merge si in ziua de azi, si are mai bine de 10 ani :p
    bya

    RăspundețiȘtergere
  13. Am un pick-up :x si cred ca mai am si discurile la el cu muzica destul de veche..

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa nu crezi ca-l copiez pe rAuLITo( sper ca am scris bine), dar si pick-upul meu este destul de bun. Cat despre discuri, le ascult , de cate ori am timp!

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu cand merg pe la tara, ii dau drumul, mai curat praful de pe el =))

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!