27 nov. 2009

Prima si poate ultima postare politica

O sa incep cu marea mea nedumerire. Am o stima deosebita pentru toti prietenii mei online si mai ales pentru voi, bloggerii, care dincolo de a va da pe net aveti suflul de a si emite idei. De aici se naste marea mea nedumerire si nu inteleg cum de multi dintre voi sustineti cu atata tarie niste oameni politici. Nu pricep pe ce considerente va bazati atunci cand faceti aceste sustineri. Nu inteleg cum ati putut uita ce-au facut ei, nu cu multi ani in urma, cum au jupuit tara asta, ei cu ai lor, nu va inteleg speranta in niste candidati stiind cine se afla in spatele lor si ce urmaresc acei oameni. Nu inteleg in primul rand cum atat de multi romani, printre care si multi dintre voi, au pus botul la demagogiile lui Antonescu, niste simple cuvinte fara nici o sustinere, stiind ca in spate este ochiul atoatevazator al lui Patriciu, care asteapta precum Sauron (Lord of the rings) sa revina la putere si sa-si mai intregeasca miliardele de euro... just for fun.




Sa nu credeti ca va desconsider gandind asa, nu reprezentati voi cei 20% care l-au votat pe Antonescu. Cineva spunea foarte bine, peste tot in lume votul este o exprimare 90% emotionala si subiectiva si se bazeaza pe orice altceva in afara de lucruri practice. Asa ca am riscat spunand cele de mai sus... acu, daca n-o sa mai am vizitatori pe blog asta e :)

Ma uit in realitatea acestor zile si nu vad nimic altceva decat o coalitie a unor forte puternice, cu televiziuni si mijloace de manipulare in masa. Mi se pare o lupta furibunda pentru putere, nu se mai tine seama de nimic, toata coalitia asta impotriva lu base deja intoxica poporu, am impresia ca sunt intr-un razboi unde se folosesc arme chimice, biologice, acu a picat si bomba atomica cu filmuletu de aseara. E dezgustator cum isi pun la bataie orice resursa pentru a castiga alegerile. E dezgustator ce se intampla pe Antene, nu se mai face jurnalism, doar se dicteaza.
Cine? O alianta care eu consider ca va fi probabil ultimul delapidator pe care il poate suporta tara asta. Astia vor suge impreuna tot. Pentru ca doar asta urmaresc.
Nu stiu, mie unu mi-e frica sa-i las, eu retin ce-au facut cand au fost la putere, retin dezgustul pentru PSD, retin sentimentele similare pentru PNL.
Am trecut saptamanile astea prin tot felu de transformari. De la refuzul de a mai participa la hotia numita vot, la incercarea de a oferi o incurajare pentru un alt fel de politica (votandu-l in primu tur pe Cernea), apoi revenirea la nehotarare pentru ca nu aveam ce sa aleg in turul 2 si nu sunt adeptu ideii de a vota raul cel mai mic.
Ei bine, acum, stand in fata micutei urme de patriotism ce mi-a ramas, nu pot sa accept marsavia acestei aliante hulpave. Ma vad pus in situatia de a ma apara, de a-mi apara familia in fata acestei hotii si de a vota cu Basescu. Pe care nu-l stimez, de care nu-mi place, credeti-ma ca stiu poate mai multe ca voi despre magariile facute de PDL, majoritatea covarsitoare a celor care fac politica o fac din interes.
Daca ar fi sa ma rezum la nivel de Satu Mare, sincer, nu vreau sa ma conduca osenii pe care-i stiti, nici cei din PNL pe care-i stiti si nici PDL-ii pe care iar ii stiti. Ma mir totusi ca pot avea un personaj pe care sa-l stimez, in persoana prefectului Radu Giurca pe care il cunosc personal si despre care imi permit sa formulez o astfel de opinie favorabila.
Iar ca sa spun 2 cuvinte si despre filmul aparut ieri... cred ca cel mai mult ma deranjeaza din nou demagogia si filfizonismul. Se trage atat pe declaratia lipsa a lu Base cum ca "N-am lovit in viata mea un copil si nici nu as face asa ceva"
Bullshit!!! Io-s un om simplu si, netrecand peste bunul simt, urasc papitzoii si mincinosii. Si nu m-ar afecta in nici un fel daca filmu ala ar fi real. Detest copiii prost crescuti, hoti, golani samd. Am dat o caruta de palme si suturi in cur unor astfel de jigodii. Si o sa mai dau la fiecare ocazie. Si sincer as prefera sa existe un politician care sa aiba tupeul sa-i bage la origini pe unii si pe altii.
Concluzie:
Am ajuns sa consider necesar votul raului cel mai mic. Stiu ca Basescu si ai lui n-or sa aduca Romania pe culmile progresului. Nimeni n-o va face. Ii detest ca-s niste hoti. Dar nu mor de frica dictaturii pt ca e imposibila. Iar Base ca om nu-mi displace neaparat si in primul rand nu e aservit niciunui mogul ceea ce e bine. Vor fura in gasca lor de PDLi, nu-s totusi chiar asa de multi. (Placerea de a o vedea pe Lenuta nu mi-o ia nimeni :)))))) )
Pe de cealalta parte insa nu pot sa nu fiu impotriva coalitiei de genocid national. Nu pot sa nu vad manipularea in masa pentru atingerea intereselor macroeconomice. Ma revolt. Si votez contra lor
Baaaaa, ce d'am mai scris :)
Pe viitor... puii mei, Go Cernea!, Go altii ca el!, as vrea sa va vad dragi prieteni ca sustineti un altfel de politica, as vrea sa-l vad pe Cernea ca are o activitate sustinuta in urmatorii 5 ani, as vrea sa-l vad cu procente mari la urmatoarele alegeri. As vrea sa am ce vot sa pun si sa o fac in apreciere si nu in aparare ca acum.

20 de comentarii:

  1. si de ce naiba a aparut "imaginea socanta" dupa atatia ani?

    RăspundețiȘtergere
  2. saracul traian!ai dreptate!cum s-au aliat toti raii astia sa-l rastigneasca,iar el nu vroia decat ca noi sa traim bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. claudia :)) mi se pare ciudata fobia asta generala de a-l da jos pe basescu. la care m-as ralia si io daca as avea o alternativa. da sincer cred ca optiunea cealalta e mai riscanta, atata tot.
    Ela, na bine si tu, oare de ce? ca asa se face in campanie, nu numa la noi. e o chestie normala dupa mine. as fi procedat la fel doar ca nu-mi legam numele de ea asa cumm a facut patriciu. dar dupa cum vezi nu-i mai intereseaza nimic. da-i sa mearga, daca oricum prinde! si vad ca prinde. ca si hotelierii de pe litoral. la ce sa investim, sa modernizam daca romanii oricum vin buluc, oricare ar fi serviciile.

    btw, deja am fost scos dintr-un blogroll pe articolu asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu trebuie sa te temi sa risti,poate fi fun,si in fond, exista mai multa degradare decat acum?
    btw:)) la cat te-am scos si bagat mai conteaza?:))hai ca te bag inapoi ...sau nu de je era vorba?

    RăspundețiȘtergere
  5. total de acord. uite ma ca mai sunt care gandesc ca mine.
    in rest Go partidu Verde :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Go Cernea....

    Asa va vreau fratilor :)

    L-am sustinut si la mine pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  7. da chiar am ramas impresionat de persoanele multe, care au votat cu Antonescu, a reusit un scor foarte bun la alegerile din primul tur. Chiar foarte foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Te cam contrazici putin tu pe tine insuti, in rest o postare plina de consistenta. As putea sa am contra argumente cam la toate argumentele tale insa as fi acuzat pe loc de subiectivism, comunism si demagogie asa ca nu o sa o fac.
    Mi se pare trist, totusi, ca gandesti asa. Ma asteptam de la tine cel mult sa nu mergi la vot dar sa ajungi sa votezi cu Basescu si in plus sa incerci sa mai convingi si pe altii sa faca acest lucru e mult prea mult pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  9. dragul mieu :)
    io nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. e doar parerea mea acum si am vrut s-o pun aici. sa mi-o pot aminti mai incolo. ar putea fi eronat modul meu de gandire.
    posibil sa ma si contrazic, n-am recitit iar de scris am scris asa dintr-o suflare intr-o dimineata la lucru.
    nu cred ca e trist ca ineva gandeste intr-un fel sau altu. ce-ar fi sa gandim toti la fel? monoton, nu-i asa? ce naiba, mie ar trebui sa mi se para trist ca tu faci campanie PSD? desi mi-e sila de PSD, asta nu inseamna ca te desconsider in vreun fel sau ca mi se pare trist. io cataloghez omu dupa nr de aprecieri pe care le am pt el si nu dupa nr de chestii pe care nu le agreez. si deocamdata suntem pretini. ;)
    nu te-as acuza de subiectivism daca ai veni cu contraargumente da chiar cred ca nu e cazu. n-am rut sa fie o dezbatere p'aici asa cum n-am indemnat pe nimeni sa faca in vreun fel. da stii ca omu uita repede. io nu vreau sa uit ce gandesc acu.

    RăspundețiȘtergere
  10. btw, cine te-a scos din blogroll frate? =))

    RăspundețiȘtergere
  11. Trexel prietene, din experienta lui moa, care am trecut prin cateva campanii electorale neinregimentat politic dar cu oarece simpatii politice, am tras concluzia ca pentru a pastra prietenia cu un om care are convingeri politice contrarii tie, sa discuti cu el despre orice, numai despre politica nu.
    Asa ca Trex tata, cum nici Basescu nu m-a scos de la umbra la soare in ultimii cinci ani, nici in Goana nu am incredere prea mare ca va curge lapte si miere iar eu voi suge de la tzatza mare a indestularii! totusi, atat de scarba mi-e de chir ca voi vota cu Pinocchio.
    Stii ceva? Si mai dai dracului pe-amandoi ca n-oi fi prost sa ma cert acum cu cel mai simpatic prieten al meu!
    Hai, pa si un uichend senin si linistit!

    RăspundețiȘtergere
  12. Las ca te pun eu in blogroll, sa fie echilibru :).

    RăspundețiȘtergere
  13. ei, vedeti ce inseamna omu cu scaun la cap? multa sanatate nea costache, cu toata stima!
    altii din pacate au scaunu in cap, nu stiu sigur daca-i ala proaspat de dimineata sau mai vechi, de ieri, de'alaltaieri :D
    richard, esti sigur frate? :) ai mare grija cu cine te'nhaitezi :)) hai ca te-oi descoperi si io cu ocazia asta. numa bine!

    RăspundețiȘtergere
  14. Totuşi atâta ţigănie ca-n epoca Băsescu nu a fost după 1989. Iliescu cu al său "Măi animalule" pare maica Tereza pe lângă boxerul de la Cotroceni. Da de aia nu uit mineriadele.... În votul meu pentru cine am votat a contat mult părerea unei mătuşi care l-a cunoscut personal pe respectivul. Asta nu înseamnă că am devenit fan al lui, dar am considerat că e cel mai mic rău posibil la ora actuală. Dacă mă voi înşela nu va fi pentru prima oară din păcate şi probabil voi susţine în continuare candidaţi care nu au trăit în epoca de aur.

    RăspundețiȘtergere
  15. Zicea Radu Ceontea prin 1991 sau 1992 la Satu Mare că politica e ceva foarte murdar....Cătă dreptate avea...De aia s-o fi retras din politică...

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga Trexel,
    Sunt surprinsa in modul cel mai ciudat cu putinta; si daca as fi scris eu postarea ta , tot nu iesea asa. Cu alte cuvinte, vreau sa-ti spun ca am votat la fel si , mai mult , am si eu exact aceleasi stari/nedumeriri/intrebari/ stari/dezamagiri ..etc.. ca si tine.
    Asta, in ciuda faptului ca facem parte din generatii diferite,ca avem gusturi si preocupari diferite.
    ce sa zic?
    Se intampla atatea, ca este aproape imposibil sa mai deosebesti albul de gri.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  17. Da Gina, albu e jegos d'a dreptu in zilele noastre.
    Norocul nostru ca ni-l mai procuram din alte parti, dintr-o frunza verde sau din ochii lu fiica-mea de exemplu, au un alb deosebit de verde

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!