17 oct. 2009

Socialismul ideal

Azi toata ziua mi-au stat in cap idei cu privire la un fel de alta mancare de peste de viata si oranduire sociala. As numi-o socialismu ideal.
Caracteristica principala:
- nu exista bani

Singura diferentiere intre oameni este "Creditul de performanta" care se poate obtine muncind in orice domeniu. Are 10 nivele care se obtin doar prin performanta in orice domeniu. Nimeni nu are proprietati imobiliare. Casele sau apartamentele sunt obtinute prin Creditul colectiv de familie sii in functie de numarul de capete din familie. Fiecare familie va avea o sg locuinta, in functie de credite. Daca vrei sa stai singur n-ai decat. Numa sa-ti permiti, adica sa lucrezi.
Totul se desfasoara in continuare doar ca nu mai ia nimeni bani. Firmele vor fi toate de stat, eventual se vor putea inregistra firme private sub 5 angajati...asa de distractie pt cine are vo idee noua.
Fiecare e dotat cu un card special pe care se inregistreaza performantele, clasificate intr-un sistem beton, posibil de perfectat in 10 ani,  zic io.
Este eliminata total coruptia ca...vorba aia, n-ai de ce sa dai spaga. Toti vor putea avea acces la orice, de lucru se gaseste pt toti. nu va putea nimeni sa fie maii cu motz pt ca oricine va avea acces la hotelurile de enshpe stele, gratis, daca performantele sale in munca ii dau voie.
Sunt convins ca e de munca pt toata lumea. Homelessii actuali vor fi nevoiti sa caute de lucru, vor matura strazile sau mai stiu io ce. Altfel nu vor avea card, nici performante si deci nu-si vor putea lua mancare. Care, ca si alte lucruri...e moca, mergi la magazin, bagi cardu si iti iei ce ai nevoie. Tre sa fii tampit sa-ti iei mai mult sa se strice in casa. De asemenea tre sa fii tampit sa dai la homelessi. Cine si-i doreste pe strada?
O chestie de genu asta la nivel mondial... hmm, ce ziceti?
Mai am o caruta de idei da nu mai am chef sa scriu. Astept sa vad ce ziceti si voi.

9 comentarii:

  1. Vrem Respect ! Manifest pentru România, pentru viitorul nostru şi-al copiilor noştri… :
    http://sfinx777.wordpress.com/2009/10/18/manifest-pentru-romania-pentru-viitorul-nostru-si-al-copiilor-nostri-jos-basescu-jos-mafia-portocalie-nu-vrem-dictatura/

    Dacă, ei, Băsescu şi pedelacheii sunt uniţi… UNIŢI PRIN TICĂLOŞII, să NE TREZIM, să ne implicăm, SĂ CEREM ŞI SĂ NE IMPUNEM PAŞNIC RESPECTUL, pentru că, NE-AM SĂTURAT !
    TREBUIE SĂ RENUNŢĂM LA… RENUNŢARE ! TREBUIE ! E TIMPUL !!!
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineta prietene Trexel! De altfel, aceste idei, nu-s atat de noi! Cam asa trebuia sa fie comunismul (oranduirea comunista). Erau niste idei frumoase ce voiau sa elimine clasele sociale si sa fie o egalitate perfecta intre cetateni. Din pacate, toate acestea s-au denaturat. Oranduirea comunista, daca socialismul n-ar fi cazut, ar vi fost instaurata abia peste cateva sute de ani.
    Nu stiu daca iti amintesti: imediat dupa revolutie, a venit in tara un economist batran, Anghel Rugina (economist de prestigiu international), care propunea pentru Romania un proiect de reforma, ce din pacate nu a fost luat in calcul de noua conducere instaurata (care trebuia sa execute cu totul alte ordine, venite de la marele licurici).
    Imi amintesc totusi, ca Anghel Rugina, a spus intr-o emisiune televizata: "E adevarat ca socialismul a capotat in aproape toata lumea ca nefiind viabil dar nici capitalismul nu este o oranduire viabila ci o alta oranduire, care sa imbine elementele pozitive ale socialismului si capitalismului".
    Si Rugina traia in occident de peste 50 de ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce gandire profunda... Idei din astea au fost deja schitate prin romane si filme SF.

    RăspundețiȘtergere
  4. asa e,idei asemanatoare despre societate ideala au mai fost expuse in diferite carti. 2 dintre ele sunt Inuaki, reptilianul din mine si Conversatii cu Dumenzeu vol 3. momentan imposibil de realizat. tre pusa pe picioare de noi, oamenii, iar nivelul de constiinta momentan este foarte scazut, multi traim in vina, apatie, frica, rusine, manie etc., putini in iubire, acceptare, pace etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa ceva nici in Rai nu a fost!
    Mai incearca...
    Poate iti dam la anul Premiul Nobel pentru pace.

    RăspundețiȘtergere
  6. acesta e viitorul
    puterea raului scade cand alegem binele

    RăspundețiȘtergere
  7. teoretic ar fi posibil,practic niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  8. subscriu la o idee anterioara

    UTOPIE !

    orium bine intentionata

    RăspundețiȘtergere
  9. are cory doctorow o carte despre un sistem economic similar, am publicat-o eu, se cheama "un miliard de sanse". data viitoare cind ne-om cafeli sa-mi aduci aminte sa ti-o dau, e tare misto si sigur o sa-ti placa.

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!