5 iul. 2009

Alien

De vo 2 saptamani am inceput sa-mi dau jos de pe net in format DVD filmele mele preferate, sa le am in colectie cat de cat calitativa, nu ca nu mi-as permite sa le cumpar da unde mai e placerea de a le trage, de a face coveru pe imprimanta, decupaju cu foarfeca la dimensiune... unii o sa spuna ca am prea mult timp liber. N-am, toate astea se fac dupa ora 23.
Absolut bineinteles ca am inceput cu seria Alien. Le-am tras toate si le-am vizionat, a enshpe mia oara :D.
Azi o sa zic cateva cuvinte despre primul.

Alien

E un clasic adevarat, foarte clasic si foarte adevarat. Dupa ce-l vezi de multe ori si stii exact ce se intampla urmaresti alte lucruri in film, nu actiunea. Descoperi o gramada de efecte, simti toata munca depusa pt realizarea lui.
Pe scurt, linia filmului, vine un semnal de pe o planeta si un grup de oameni sunt trimisi sa vada ce-i. Acolo gasesc o nava extraterestra picata probabil pe planeta si apoi cotropita de alieni. Xenomorfu (alienu) se prinde de unul dintre ei, e adus pe nava si de acolo incepe shituiala.
Nu stiu de ce mi-a placut asa de mult filmu asta. N-ai putea spune ca e un film extraordinar de "bun". Io oricum inteleg altceva printr-un film bun. Asta insa, (toata seria de altfel dar mai ales primele doua), ma atrage prin arta cinematografica. In '79 sa faci asa un film, va dati seama, atunci nu era calculatoru, atunci totul se facea manual, bucatica cu bucatica, picatura cu picatura de saliva. Vizionat in 2009, dupa 30 de ani, si pare la fel de realistic cum mi s-a parut prima oara cand l-am vazut, undeva inainte de revolutie, pe VHS, la niste prieteni de familie in Timisoara.
Fantastic in el e suspansul realizat la marea arta, personajele care nu au un rol nu stiu cum dar tocmai pt asta fac o treaba de exceptie, Sigourney Weaver care desi nu e nush ce minunatie de fata, apare la sfarsit in niste imagini facute foarte sexy de regizor...
Alienu e personaju meu preferat. Debordeaza de perfectiunea unui organism. E absolut minunat. E un fel de Michael Jackson al alienilor inventati pana acum. Imi place asa de mult incat sunt in stare sa-i accept si matriarhatu speciei. Da despre asta in episodu 2 :D
Probabil va ramane favoritu meu nr 1 mereu. O sa urmeze si alte filme pe care eu le consider extraordinare, veti vedea.

15 comentarii:

  1. De apreciat că oamenii sunt preocupaţi de astfel de lucruri. Mulţi vor totul pe tavă, nu prea vor să mai muncescă, să pună creierul la muncă.

    O zi de minune să ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vecine, ai si subtitrari in lb. romana? Ma gandesc ca ar fi mai utile decat sa tii foarfeca in mana!
    :-)
    Cel putin... parerea mea! Altfel eu ma plictisesc la vizionare. Nu am rabdare sa ma chinui sa inteleg ce zice alienul ala.

    Te-ai prins, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Geanina, am grija de hobbyurile mele :)
    Vecine, nu

    RăspundețiȘtergere
  4. daca e sa o luam asa..pt mine Terminator 2 e the shit. :>
    l-am vazut de vo douaj de ori, dp vremea cand traducea tanti nistor totate filmele.
    si mai e un the shit mai nou, Matrix.

    RăspundețiȘtergere
  5. apropo..predatoru' sper ca nu il tragem amandoi :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai de ce nu faci, vecine, treaba ca lumnea?
    La mine nu te gandesti?
    Macar de le trageai in germana :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. mna asta e..acuma ma uitam la el :D
    uhahahahahahhahaaaaa
    uuuuhahahahahahahaaa

    RăspundețiȘtergere
  8. Vecine, varianta pe care am tras-o eu este DVD cu titrare inclusiv in limba romana. Asta pentru Lulu cand va fi un pic mai mare ca mie nu-mi place sa ma uit cu titrare la filme de genu asta. O urmaresti fara sa vrei, din reflex, si pierzi toata imaginea, toate amanuntele. Sunt filme cu replici mai mult decat simple si avand in vedere ca am invatat limba engleza din filme si muzica io ma descurc.
    Am facut 2 luni de engleza in facultate dupa care pentru restul de an (si urmatorul) m-a dat afara profa pentru impertinenta si mi-a zis ca n-am ce sa mai caut la cursu ei dar ca o sa imi dea nota de trecere. Mi-a dat. Iar eu am respectat partea mea de intelegere :D si in plus, pentru ca mi-a convenit situatia, nici n-am afirmat niciodata ca ar fi vreo dobitoaca :))) Va spun voua ca oricum n-o cunoasteti.

    RăspundețiȘtergere
  9. Telectualule!

    mie imi place sa citesc textul pentru a surprinde toate subtilitatile limbajului traducatorului si sa ma distrez cat de prost e tradus. Asta daca am chef. Daca nu, imi ajunge cat inteleg. Eu nu am fost dat afara de la lb. engleza in nici unul din cei 14 ani de studiu al limbii. Ba 16, chiar. Sau 17? Ma rog, am uitat... :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Apar şi io cînd ajungi la K.R. şi D.W. ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Pretene Trexel te saluta UNGURU.Pretene Trexel daca esti asa mare colectionar de ,,Alien`` atunci trebuie ca sa ai toate seriile ,inclusiv acestea mai noi ,,Alien versus Predator ``,numa asa te intreb de curiozitate ?Pretene Trexel te saluta UNGURU.

    RăspundețiȘtergere
  12. Unguru, in parerea mea AVP este un chici scos pentru a mai suge niste bani din notorietatea unor personaje.
    Le am si pe alea, normal, le-am inghitit asa cum au fost gandite, din cauza placerii pentru cele doua personaje, le voi si comenta mai incolo.

    Cella, tre sa ma gandesc la ce ai vrut sa zici, acu n-am timp :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Cella stai asa, daca te referi la Keanu Reves si Denzel Washington, primu pica, al2lea rulz

    RăspundețiȘtergere
  14. aia era !!!
    şi ai rezolvat corect capcana ;)
    rulzzzz exact !!!
    i pup iu :)

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!