1 nov. 2008

Where the blues come from

Initial s-a nascut din suferinta. Fizica, chimica, emotionala, din sclavie. Apoi the blues s-a redefinit intr-o stare care poate avea diverse valente. Probabil de cele mai multe ori sentimentale.
Faza e ca printr-o muzica adecvata, blue, poti face diverse chestii. Poti din cel mai bucuros sa ajungi la lacrimi, doar amintindu-ti de cine stie ce. O melodie buna poate face asta.
Apoi daca esti deja blue si te tratezi cu acorduri blues te poti afunda si mai mult in nasol sau dupa un timp poti iesi. Da in cele mai multe cazuri iti prelungesti nasolul. Treaba ta, daca asta vrei asta ai. Deocamdata suntem liberi la blue. Nu s-a gandit nimeni sa ne interzica chestia asta desi era un film parca unde era ilegal.
Pe de alta parte blues poate fi servit ca si gen muzical pt cei carora le place. Nu tre sa te simti decat dispus la relax. Si il asculti cum curge in schimbari banuibile de tonalitati. De multe ori aceleasi. Dar la blues asta nu e un inconvenient.
Ce v-am pus azi nu e un blues autentic ci doar un fragment din inegalabilul Cris Rea, poate altfel decat il stiti de pe piata. Recomand calduros intreaga discografie.

6 comentarii:

  1. M-ai nimerit! Sunt blues. Da' nu din aia care moare încet da' sigur ascultând, ci de cealaltă :))) Chris Rea e imbatabil. Mulţam de melodie.

    RăspundețiȘtergere
  2. apoi ce bine ca moare si capra vecinului...da' io nu plang,nu-mi amintesc...io beau,singura ca n-am decat o sticla. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. na frate ce v-am nimerit :) una mai blue ca alta

    RăspundețiȘtergere
  4. da...asta da muzica..te unge pe suflet..

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place si mie blues-ul.e muzica pentru sufletelul nostru.

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!