9 oct. 2008

S-a făcut joi, copăcel, copăcel

Soarele a răsărit la o oră nu foarte matinală, dar a răsărit, cu aceeaşi regularitate cu care atunci când te scarpini în cur îţi miroşi apoi degetele, deşi eşti foarte sigur că mirosul e acelaşi de fiecare dată şi la fel de sigur eşti că mirosul ESTE.
E joi şi facem aceleaşi lucruri cu care suntem deja obişnuiţi, reflectând chiar la ele, poate nu chiar azi. Ca să răsară soarele ai nevoie de un somn bun. Ca să te scarpini în cur ai nevoie de o mâncărime, măcar imaginară. Ca să jigneşti pe cineva azi de ce ai nevoie?
Munca. Pentru bani. Job. Nu poţi munci având preocupări metafizice. Te baţi cu tine. Ori una ori alta.
Ca să munceşti ai nevoie să te debarasezi de tine pentru alea opt ore care de fapt sunt vreo două. N-ai nevoie de tine în muncă. Nu ai voie să te cunoşti cu persoana aia pentru a fi productiv. Productivitate. Mare. Egal robot. Adio conştiinţă. Sau conştienţă?
Societatea lucrativă practic nu ne vrea pe noi. Vrea doar descătuşarea de forţă brută sau încleştare de neuroni. Ce muncă are nevoie de aspiraţiile tale? Nici una. De vise? Căcat! Spiritualitate? Pe mă-ta! Taci şi dă din tine, lucră! Păi cu ce vrei să se dezvolte societatea? Cu filozofiile tale crăcănate aşteptând să vină vreo idee să le-o tragă? Cum mai facem noi globalizare?
Hopa! Noi. Adică societatea... e noi? Ce paradoxu curului mai e şi asta?

23 de comentarii:

  1. alo,taci şi lucră !!!
    tu ai lipsit la lecţia aia de istorie cu "noi muncim,nu gîdim" ?
    dacă mai paradoxezi mult s-ar putea ca ăia cu globalizarea să te înlocuiască cu un mic chinez robotizat genetic
    şi-o să produci pînză de păianjen în locul ăla de scărpinat :))))
    copăcele ... fă-te pom !

    RăspundețiȘtergere
  2. haha..frumos expus.am mai zis ca societatea noastra nu e dezvoltata numa asa credem noi ca e.defapt suntem primitivi :)).

    RăspundețiȘtergere
  3. @RADU-deci ...defapt suntem fericiţi,da ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Prietene `Trexel societatea democrata este o muiere dezbracata ,cei bogati toti fug sa o ....(reguleze),iar cei saraci striga ...huooooo,thie curva:))))))))))).Prietene Trexel tu din ce categorie faci parte?:))))))))).Un anonim.

    RăspundețiȘtergere
  5. bă, parcă ziceai că nu te interesează aberaţiile mele! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. BAH prietee Trexel ce nu are dreptul omu sa te intrebe?,macar asa de curiozitate,sa stim din care clasa sociala faci parte ?:)))))))))Prietene Trexel corecteaza ,,am scris ``si nu am zis :))))))))))))).Un anonim

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu ca m-a intrebat cineva dar o sa-ti raspun eu.
    Clasa sociala a oligarhilor.

    RăspundețiȘtergere
  8. te rog sa muti comentariu asta pe blogu tau, da?!
    daca nu vin la tine si te fac ipohondru :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Prietene Trexel ,este adevarat ca faci parte din ,,clasa sociala a oligarhilor ``asa cum a zis prietenu Darius ?Hai recunoaste prietene Trexel ! :)))))))))Acuma de faci ipohondru pe prietenu Darius,ar trebuii sa stii prietene Trexel ca noi acestia de stinga,,avem boala pe aceia de dreapta ``in special pe oligarhi asa ca si tine :))))))))).Prietene Trexel iarta si nu te supara .Un anonim.

    RăspundețiȘtergere
  10. Unguru, treaba cu Darius sta altfel si acu musai sa fie luminata
    El are boala pe mine din cu totu alte considerente, mereu se plange ca io raman cu gagicile si el doar cu munca.
    treaba cu oligarhu o baga la inaintare pentru ca nu vrea sa recunoasca adevaratele motive pentru care-mi poarta pica :)))
    si cum voi astia de stanga asa se zice ca aveti boala pe oligarhi, a considerat de bun augur sa isi intemeieze frustrarile pe treaba asta :P

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu is de acord cu Cella, daca ai munci si nu ai mai gandi atat, nu ai mai avea atatea dileme. La munca, ce e aia a gandi?

    RăspundețiȘtergere
  12. Kuskre, am să trec pe la tine numa joia :))
    Miercurea nu crăpi, muzica e de Doamne Ajută, te spovedeşti tam nesam de gagici, tulvai, dară nu eşti pe moarte .... ioi, nu de alta dar am stabilit claro să strângi zestrea aia, musai şi musai !
    Cu de-alde ca tine voia bietul nea Ceaşcă să construiască societatea socialistă multilateral dezvolttă... bine că muri săracu şi nu vede şi n-aude , norocul tău că eşti tatăl norămi, altfel te tăaim felii şi cubuleţe :))
    Ziveli !
    haide zdravo, că mă-ntinsăi prea mult pe-aci şi risc să dau de vreun hip-hop, iară io mi-s alergică muică la americănisme ...
    :P
    numai bine,
    Sibilla kuskra

    RăspundețiȘtergere
  13. Oana, am inteles, sarumana, la munca!

    cuscra cum esti alergica, doar ziceai ca bei numa coca cola?

    RăspundețiȘtergere
  14. Şi se făcu că e vineri...
    Să ne scărpinăm, să ne scărpinăm, că altfel nu vom rezista!

    (Mişto fundal sonor!).

    RăspundețiȘtergere
  15. ma bucură, dar miră foarte, aprecierile la fundalu sonor tocmai din partea cui nu mă aşteptam.
    în orice caz am sesizat o audienţă mult crescută la muzică, mi s-a terminat bandwidthu luna asta la serveru unde-s puse melodiile şi a trebuit să fac încă un cont pt a nu se lăsa liniştea. adică 5GB trafic s-au cam gătat în 3 săptămâni, deci... se ascultă. de-acu o să pun una colo, una dincolo... să ţină :)

    RăspundețiȘtergere
  16. cella, daca as produce panza de paianjen as fi, zau, unu din hai mai oligarhi.
    e unul din cele mai meseriase materiale. au incercat americanii sa produca si sa faca din ea kevlare la soldati da nu prea le-a iesit.
    mi-a venit acuma recitind comentariu tau

    RăspundețiȘtergere
  17. Prietenu Trexel esti dator vindut cu o bere la sfirsit de saptamina ,asta numa ca sa te tzii de cuvint,pentru ca ,,promisiune este mai rea ca si datoria``:)))).Posteaza si tu acolo pe blog ceva bautori de bere,o bere ,mai multe beri ,ceva acolo,si atunci cind ,,anonimu`` va bea bere se va gindi la tine ca ai facut cinste.Hai ca nu este greu, la bani tai de oligarh ,itzi permiti orice,inclusiv coruptzie pentru cei de stinga ,din partea unuia de dreapta :)))))))))).Prietenu Trexel te-am salutat .Un anonim

    RăspundețiȘtergere
  18. Copacel, copacel bate sambata la usa si la tine e tot joi. Ia masuri :)))

    RăspundețiȘtergere
  19. dator nu am de ce sa fiu, berea se bea sistematic miercurea seara la vreun bar in oras sau la hotelu dana la un ping pong, impreuna cu Darius.
    coruptia si-o permit aia de accepta mita, daca tu zici ca sunt de stanga inseamna ca probabil cunosti o parte din ei.acum cel putin e sezonul rectificarii bugetare si ghici la ce se lucreaza de zor in institutiile bugetare? la cum sa mai dam ceva suplimentare imaginate, sa luam si noi o spaga. am fost prin primarie azi si era o zarva maxima pe tema asta ;)

    RăspundețiȘtergere
  20. Crina, n-am timp sa scriu ca sunt ocupat cu dat de spagi ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. Ai facut intentionat ca "mita" sa apara sub "Darius"?

    RăspundețiȘtergere
  22. Io nu prea-s de acord cu ce zici tu despre munca si scarpinat in cur.
    Pentru mancarimile in cur exista o hartie igienica speciala!
    Deci asa lucrezi tu?Doua ore din opt?Si mai povestesti aici?
    Imi place muzica ta foarte mult si-mi face placere sa o ascult.
    Vreau globalizare odata.Vreau sa traim cum zice john Lennon in Imagine.
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  23. Darius...schizo

    Gabi, era o rabufnire despre capitalismul extremist spre care ne indreptam, globalizarea economica fiind de fapt o componenta a lui, care ne va inghiti cu totul si vom ajunge sa nu mai gasim nici seminte de plante naturale pe care eventual sa le crestem singuri in gradina, ca in rest... vor mai fi doar mall-uri de la care nepotii mei vor manca mere sintetice.
    traiasca globalizarea! mascata si ascunsa frumos dupa conceptul de dezvoltare durabila... pastele mamii lor de jigodii!

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!