21 aug. 2008

Odata

A fost odata o lume a mea. O lume in care the light was brighter si-mi patrundea dimineata pe geam printre frunze de nuc. O lume a miracolelor in care totul era posibil. The grass was greener in gradina mea. Cresteam incet jucandu-ma neincetat in ziua ce era mai lunga si incretindu-mi pielea de noi cunoasteri in the nights of wonder in care ... citeam.
The taste was sweeter in toate fructele, vitaminele erau la locul lor si ma infruptam din ele culegandu-le cu mana mea. Aveam timp sa ascult pasul furnicii, sa urmaresc cum un paianjan isi tese panza, cum ies puii din oua sau cum cad nucile coapte din pom... una cate una.
Aveam o cabana intr-un castan din fundul gradinii de unde, intins pe spate, aveam vreme sa asociez formele luate de nori cu diverse lucruri.
Credeam ca asa va fi....forever and ever.
... si n-a fost asa

21 de comentarii:

  1. Nu pot sa-ti spun decat tradiţionalul: "La tăţi ni greu"

    RăspundețiȘtergere
  2. ca sa fac introducerea catre urmatorul articol, nu pot sa-ti raspund decat cu traditionalul "O pulă!".
    o sa vedeti despre ce va fi vorba

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu târziu să-ţi faci o colibă în capătul curţii nici acum. Cine ştie când o să ai nevoie de ea :)))

    Cu ce asociai oare norii?

    RăspundețiȘtergere
  4. Crina, pe-atunci nu eram asa pervers ca acum

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce vremuri, nu-i asa? Cum sa nu iubim copilaria? Hehe, si ce copilarie aveam pe atunci, adevarata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Citind textul tau de astazi mi s-a parut ca vad putina tristete,nostalgie dupa copilarie si casuta din copac.
    Am citit si comentariile si cred ca ti-a trecut.
    Trist sau nu,textul tau e simpatic. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. gabi...nici vorba sa-mi treaca :) amintirile sunt parte din fericire si... n-au cum sa treaca.
    comentariul anterior n-are nici o legatura si nu e decat in context cu ce am in cap sa scriu maine. nimic vulgar de altfel, ai sa vezi

    oana... bine ai venit. da, noi stiam sa ne jucam. puradeii de azi nu mai stiu.

    RăspundețiȘtergere
  8. P.S. ce ma oftic ca fix acu nu merge singingboxu... nu ratati asocierea acustica, o sa-si revina pan la urma

    RăspundețiȘtergere
  9. pentru un ochi exersat ăsta-i romantism curat ;)
    n-am putut să mă abţin,na !
    da'cum fac dom'le păianjeni ăia fire în gol, de la un punct la altul,că mă fascinează şi n-am reuşit să-mi explic neam,deşi-i "studiez" la greu

    RăspundețiȘtergere
  10. buna melodia ...si mi-ai adus aminte de o vorba inteleapta:'amintirile nu ti le poate lua nimeni niciodata ' :)

    RăspundețiȘtergere
  11. îîîîîîîîîn sfârşit!!!!!!!
    domne daca a venit si cella pe la mine....ma simt blogăreşte implinit.
    ce sa zic, evident, ochiul e exersat
    in general se folosesc de vant dar au si alte tehnici, unii sar foarte bine, folosesc balansul samd. dup'aia incep sa teasa. oricum primul fir e cel mai naspa. stiai ca in panza sunt mai multe radiale si spirale nelipicioase pe care le folosesc ei la deplasare rapida cand se prinde musca? si mai e o chestie misto legat de panza, paianjenii sunt buni proiectanti, se folosesc la masuratori de propria lungime corporala, de-aia le ies panzele asa perfecte.
    oricum...mersi mult de vizita, te astept pe iahu (n-am indraznit pana acu :p )

    RăspundețiȘtergere
  12. sangria...bestiala melodia, intradevar, la a 2a parte te contrazic, e un dobitoc care ti le poate lua, il cheama alzheimer nu stiu cum. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. alzheimer nu e un dobitoc,e un neamtz;)
    ce intelegi tu prin pervers?

    RăspundețiȘtergere
  14. Trexel, ai dreptate, uitam multe din amanuntele din trecutul apropiat, dar niciodata amintirile din copilarie, care ne colinda pana la sfarsitul vietii. Cu privitul paianjenului, ai dreptate, copii fiind, suntem dornici de cunoastere, vrem sa stim totul, observam totul fara a ne plictisi atunci de asta, ba mai punem intrebari parintilor, multe din ele banale, ce-i exaspereaza. Acum cand suntem adulti si avem la randul nostru copii, ne dam seama cat se enervau parintii(ai mei de exemplu) care de-abia faceau fata torentului de "de ce"-uri ale mele,nu putine, existentialiste, ceva de genul, de ce are cascavalul gauri, si cine le-a pus acolo. Ne aplecam asupra caderii unei frunze, a zborului unui fluture, a mersului unui gandac, a observatiei ca fetitele n-aveau ca noi...Acum nu mai avem vreme sa facem asemenea studii, suntem prea grabiti, prea ocupati, cu treburi mult mai importante... Am ramas cu acele observatii si cunostinte din copilarie. E minunat sa fii copil, la vremea copilariei, acum, zic eu, e minunat sa ai un copil, cum e si cazul tau,(un ingeras superb ce-ti seamana leit),e minunat, ca alaturi de el, ca parinte, redevii copil alaturi de el, te joci cu el, il ajuti sa descopere lumea inconjuratoare si constati cu uimire ca, alaturi de el, o redescoperi si tu. E superb! De fiecare data cand intru pe blogul tau, iti admir micuta printesa. Sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa si sa-ti aduca numai bucurii. Iti urez un sfarsit de saptamana minunat alaturi de cei dragi.

    RăspundețiȘtergere
  15. Suntem datori copiilor ce-am fost, sa ne pastram zambetul, sa ne oferim sansa a noi amintiri, sa ne oferim macar 10 minute din zi, pentru a ne juca in parc si, a " privi pasul furnicii " ...
    Scri frumos kuskre :)
    Faptul ca ai si sarmul tau, e un bpnus pentru mai mult decat sigur sufletul tau ce-l tii pitit, Doamne, Doamne stie tot :)
    Lipsesc doua zile kuskre, iti urez de acum un sfarsit de saptamana minunat, pupici Luanei, clipe de bucurie alaturi de toti cei dragi tie :)
    zdravo :)
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  16. eşti un Om mult prea fain să-ţi stric io acuma fengşuiu' ;)
    toamna-s în hibernare,că fac nefăcute,trăiască familia ta nu-ţi fie de deochi timiditatea şi scapă din cînd în cînd(nu numa'prin textele melodiilor,de preaplinul din tine,crede-mă nu-i o ruşine să ai dimensiunea alfa activată în văzul lumii,echilibrul dreapta/stînga îi admirabil la cine-l recunoaşte dar îl ador de-a dreptul la ăi' care-l şi împărtăşesc,ăia-s Oameni dă'gaşcă,faini răuuuu)de preaplinul din tine,suntem pe recepţie ;)

    RăspundețiȘtergere
  17. pacatoasa... :) pai io nu prea inteleg nimic, adica ceea ce altora li se pare pervers pt mine e normal :) pentru mai multe informatii cautati-ma ...gasiti voi unde ;)

    nea costache, multzam fain. ma bucur atunci cand ceea ce dau afara, idei, sunt intelese si provoc trairi si sentimente. cateodata ma aberez, destul de des, i-adevarat :)

    cuscra, rosesc daca ma lauzi :D (ai pup iu)

    cella, ma descarc soro cum pot... cu timiditate :P lol

    RăspundețiȘtergere
  18. ai zis ,,gasiti''...de unde stii ca suntem doua...:)

    RăspundețiȘtergere
  19. stiu, doar ca una e prea mica sa citeasca blogu asta...inca :P

    RăspundețiȘtergere
  20. aia mica nu intra pe aici,picteaza,deseneaza in creion,asculta nirvana si nu asteapta deloc inceperea scolii

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!