23 aug. 2008

Diferenta?

Multe nu inteleg io pe lumea asta! Si asta n-ar fi nimic atata timp cat se pare ca suntem programati sa nu intelegem anumite lucruri (da-o dreacu, de mii de ani sa nu le fi inteles nimeni...e cam aiurea. voua nu vi se pare? sa nu stii tu de ce esti, daca tre sa faci ceva, mai e ceva dupa...e cam d'amboulea).
OK, cu astea m-am impacat, metafizica existentiala, ie de la ei... insa ce nu inteleg io e de ce omul si-a creat singur anumite limitari de-a lungu scurtei sale existente (cateva mii de ani sunt fix pix). De ce a trebuit sa inventeze casatoria, bunele maniere, semaforu, politia etc.
Veti spune ca unele sunt necesare pentru bunul mers al lucrurilor pe lumea asta. Bine! De acord.
Da ia explicati-mi voi mie de ce a fost inventat termenul de vulgaritate? Ce sens are sa folosesti de exemplu 2 cuvinte care reprezinta exact acelasi si doar un singur lucru, insa unul sa fie considerat decent si altul nu.
De ce daca cineva rosteste PENIS ti se pare o chestie stiintifica si normala, se pot dezvolta discutii elaborate inrudite cu organul in cauza, insa daca zici PULA...gata frate, esti ... vulgar in cel mai bun caz, asta daca nu esti considerat un prost, un taran fara maniere si care se exprima ca un golan. Ambele cuvinte reprezinta ACELASI LUCRU!!!!!!!
Pentru ce a trebuit sa ne complicam existenta cu doua forme de exprimare, una "perfect normala" si alta vulgara. Inteleg termenul de sinonim. Insa ganditi-va cat de normal suna "Vai de capul meu!" si ce impresie faci daca zici "Vai de pula mea!". Cand colo... doua organe perfect naturale folosite intr-o expresie cu acelasi sens.
De unde vine diferenta?!?!
Din propriile noastre limitari. Vrem sa fim liberi. Libertatea e un sentiment care iti aduce siguranta. Si atunci de ce ne limitam singuri si ne incatusam in prostii?

13 comentarii:

  1. e simplu,aia care au penis doar urineaza,aialalti care au pula mai fac si alte chestii unele chiar placute ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. bun .. vezi ca fug la tine sa iti duc un cadou ca raspuns la primele intrebari de mii de ani :D
    dc ne limitam si incatusam? pt ca exista 2 emotii - frica si dragoste, astea 2 si doar atat, fiecare gand omenesc, actiune se bazeaza fie pe dragoste fie pe frica, si toate celelalte idei deriva din ele.majoritatea au sentimentul de frica inradacinat in ei de aici limitarile.Uitate in ochii unui copil,sa vezi sentimentul de dragoste pura, insa pe masura ce cresti esti invatat de tot ce e in jur la limitare: parinti, scoala, religie, politica etc. daca faci asa e gresit, aia nu i voie ca o sa arzi in iad
    Vai de pula mea! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Păi, dacă spui "penis", demonstrezi că eşti un domn, în pula mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci, in primul rand ca la noi nu se zice "Vai" ca se zice "Ai".

    RăspundețiȘtergere
  5. pacatoaso....apai tu pacatoasa ramai veci

    na tzu kau ... ce cadou tataie? bah, mie cel mai mult pe lumea asta mi-e frica de dragoste :)

    Vania, da domnule :) (The authors have deleted this blog. The content is no longer available. ???? astept noua adresa sa o modific in blogroll. sper ca nu umbli cu prostii si nu va mai fi)

    darius... finutzule :))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ei, Trexel, daca ai auzi asa ceva din gura unei doamne ti-ar place? Nu cred ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. poate m-ar excita, Oana ;)
    faza e ca totusi, facem parte din clasa de mijloc, un limbaj mai colorat e inerent si, ce sa zic, mie uneori chiar imi pica bine sa-l folosesc, indeosebi in preajma prietenilor. am impresia ca te apropie oarecum cuvinte mai vulgare si parca pe cei care stiu ca le folosesc dar nu-si dau drumul in preajma mea nu-i simt atat de apropiati. io unu nu sunt adeptul protocolului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Când spune cineva "eşti o pulă de om" sună de-am pixu', jignitor, dar dacă înlocuieşte cuvântul s-ar putea să fie loc de întors :)))
    Variante şi variante. La postarea asta îi puteai spune "Filosofia pulii!", iar dacă erai şi tu ca lumea bună pe WP ajungeai în top :D

    RăspundețiȘtergere
  9. lasa draga, mai bine asa. pai daca ajungeam in top iti dai seama cate comentarii aveam de citit si de raspuns la ele...cand dreacu?
    bun asa, putini da ... stau p'aproape

    RăspundețiȘtergere
  10. PS..n-ajungeam in top ca io nu scriam "Filosofia". S-u ala ma seaca si oricum zic cuvantu cu Z asa ca l-as scrie tot cu Z deci...nu m-ar prinde la search-uri deci mumu top.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai tocmai cu Z te gaseste mai repede, de aia iti spuneam io cu S :))) Google it! Mergi si bea ceva ca sa nu mai fii sec :)))
    Topul iti aduce spami, noroc ca nu clapanesc destul ca n-am chef de injuraturi :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. poi ce sa fac am si eu defectele mele ;)stii ce e funny,ca toti au comentat pe marginea termenului de pula si nimeni nu s-a aventurat sa zica ceva la legat de prima parte a postarii tale :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Mai kuskre,
    io de regula si-n genere zic simplu " ce muschii mei te dai ase cubic ", dar la meciuri, fie , recunosc, sunt birjar, zic si eu ca tot crestinul, " urca-n pula mea, suteaza fututi pe mata de bou, cine pula mea l-a bagat pe asta-n teren... " etc, etc
    Iarta-ma Doamne, Doamne, ca ma stii de suflet bun, cuscru-i zmintit si ne provoaca ...
    Gata, fug sa-mi dau doua palme scurte ca zasai in public, si mi-a zis majka Darinka " sa fii doamna in societate... ", diavole ce esti si afurisit, nesuferitule si pacatosule, vei arde-n focul Gheenei ... ihim, cine pula mea te puse sa ne inciti, hm... ops, iar ma lua valul...
    haide zdravo ca ma stric la metereze pe aci... muzika e de vina...ioi, de unde naiba o gasesti...
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!