26 iul. 2008

La maneaua infuriata

intr-un cuvant... sau doua = DE PROST GUST
imi luasem bilet, la 4 stele, all inclusive. m-am gandit ca asa n-o sa am probleme cu nimic. o laie. am uitat ca litoralu romanesc nu putea deveni peste noapte o chestie decenta unde sa poti merge cu placere.
o tiganie ca si altadata si la fel cum va mai fi multi ani sau zeci de ani de acum incolo.
sa incep cu hotelu. se numeste Modern (da nu e). daca te uiti pe net pare ok. am luat o camera dubla extinsa care mi-a atras atentia gandindu-ma ca merg cu copilu si imi mai trebuie un loc de dormit. intradevar mai are o extensie de camera cu o canapea pe care... se poate dormi. insa luat de la intrare hol, baie, camera, extensie si balcon la un loc fac cam cat dormitoru meu de acasa care nu-i foarte mare. da trecem peste asta.
au facut ochi mari la receptie cand am zis sa vina cineva sa unga usa de la baie ca scartaie ca dracu. :) ok. oi fi io pretentios.
cel mai tare e insa restaurantu si all inclusive-u. vazusem ca e bufet suedez la toate mesele si am zis ca va fi ok. pe dracu. o mancare de tot rahatu. toate facute in sosuri unsuroase si super picante, cu gusturi oribile, daca mergi cu copilu chiar n-ai ce sa-i dai. chiar si fructele taiate felii arata ca dracu si probabil multe sunt de ieri sau alaltaieri.
all inclusive.... dai si fugi. la restaurant si bar e numai frutti fresh. iar daca vrei sa-ti bagi picioru in el all inclusive si sa-ti iei altceva contra cost... pauza. nu este!!!
te trezesti la 7 sa zicem si vrei sa mergi pe terasa sa bei o cafea. nu se poate. barul se deschide numai la 9. :)))
etajele I si II au masa de la ora 13. etajele III si IV de la ora 14 :)))) da tre sa porti fututa aia de bratara dupa care sa uita toti sa vada daca nu cumva esti in alta categorie si tre sa platesti serviciile incluse. care puii mei servicii? te simti ca pe vremea cand ti se perfora cartela cand luai paine. cred ca o sa-mi dau jos bratara si mi-o pun in alta parte astfel ca atunci cand vor sa mi-o vada sa trebuiasca sa-mi dau chilotii jos.
am zis ca o sa va oftic? de unde? ce bine de voi ca stati acasa si nu tre sa va faceti nevoile la ora fixa.
mi-am mai aruncat un ochi pe ici colo. tot litoralu e o tiganie. si degradarea se poate vedea si altfel. langa este hotelu Rex unde isi face vara familia Columbeanu si alti papitzoi de teapa lor. romanu de rand ce face? isi face poze in parcare cu masinile lor bengoase. o tzara de labagii!

PS normal ca wirelessu bate numa in holu receptiei asa ca va scriu de pe zapp, cocotat pe balcon de ma manca toti tantarii, futu-i!!!

15 comentarii:

  1. No, cum naiba sa-ti mai zic concediu placut dupa povestea asta? Cine te-o pus sa mergi? Data viitoare cere consultanta de la mine cand e vorba de concedii. Prima data e gratis :))) Uitati de tiganie si distrati-va! Va aveti pe voi, marea, plaja si soarele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci si io am fo mirat cand mi-ai zis ca mergi la marea noastra draga. Banuiesc ca nu o sa se mai intample.

    RăspundețiȘtergere
  3. Într-un cuvânt... sau doua = DE PROST GUST
    Ne luasem drumari, cu certificate ISO, cu experienţă în domeniu. Ne-am gândit că aşa n-o să avem probleme cu nimic. O laie. Am uitat că drumarul românesc nu putea deveni peste noapte o chestie decentă cu care să lucrezi cu plăcere.
    O ţigănie ca şi altădată şi la fel cum va mai fi mulţi ani sau zeci de ani de acum încolo.
    ...
    A făcut ochi mari directorul când am zis să vină cineva să astupe gaura în asfaltul nou că mi se rupe maşina. :) Ok. Oi fi io pretenţios.
    Cel mai tare sunt însa utilajele şi certificatele ISO. Văzusem repartizoare nemţeşti pe toate străzile si am zis ca va fi ok. Pe dracu. O lucrare de tot rahatu. Toate făcute cu asfalturi unsuroase şi super reţete, cu calităţi oribile, daca mergi peste două luni cu maşina chiar numai în gropi dai. Chiar si bordurile de beton arată ca dracu şi probabil multe sunt cu STAS-uri de ieri sau alaltăieri.
    ...

    Trexel, prietene, te rog să observi că e vorba de acelaşi lucru, acelaşi mentalitate Dacă poţi să-ţi explici de ce firma ta execută lucrări de drumuri care nu se ridică la calitatea drumurilor din Ungaria şi Croaţia, ca să nu mai vorbim despre cele din Austria atunci o să aflii şi de ce Litoralul Românesc nu se ridică la nivelul Ungariei, Croaţiei şi Austriei.

    Sper că nu te-am supărat :) Până la urmă nu am reuşit să ne întâlnim.

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu plec in concediu...tot pe litoralul nostru...sper totusi sa ma intorc bine sanatoasa ...m-ai cam speriat putin, dar stii tu...speranta moare ultima !! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. iote ca am descoperit ca eu sunt bucata in sange :)))))

    RăspundețiȘtergere
  6. @crina
    nu de idei duc lipsa da am vazut parinti chinuindu-si copiii prea mici prin strainataturi si n-am vrut sa fac la fel. oricum pt ea am venit si ei ii e bine.

    @darius
    dreptate ai frate, e ultima oara

    @adam
    :)))) super tare adaptarea ta si ai super dreptate. o faza care ma distreaza, nu sunt scrumiere pe plaja si daca vreau sa trag o pipa ma duc langa un cos de gunoi pe margine dupa care o sting si o arunc in el. sa vezi ce ochi mari fac toti taranoii care indeasa mucurile in nisip sub sezlong :))
    daca ar fi fost numa si numa firma mea o vindeam deja si investeam in altceva pt ca sa faci drumuri de calitate in romania inseamna faliment

    @bucata in sange
    ma bucur ca te-ai descoperit :))
    NU TE DU LA MARE!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. na ca plec in 6 ore...o sa vezi ca o sa fie bine...dovedesc cu poze cand ma intorc :))

    RăspundețiȘtergere
  8. @trexel
    cum să dai faliment cu drumuri de calitate în Romania?

    Firmele ungureşi cum de nu dau faliment în Ungaria cu drumuri de calitate şi la preţuri sub preţurile din România?

    Şi cum de nu dau faliment drumarii germani în Germania la preţuri cu 30-40% peste preţurile din România şi la salarii de 10 ori mai mari ca şi în Romania?

    RăspundețiȘtergere
  9. Cuscre, cuscre... vorba ta , pentru Luana, anul viitor insa nu strainatate, avem muntii ;)
    Futui dar rau mai suferi, iti iert jumate din pacate :) Ramane cum am stabilit, ii cumperi norami dragalase tot ce-i doreste inimioara, taci si rabzi :)
    N-as vrea sa fiu in locul tau, recunosc, rezista cuscre...;)
    Numai bine si clipe minunate alaturi de familie,
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  10. Vezi, vezi, stiam eu despre ce vorbesc. In Romania numa nu se schimba situatia. Ba este mai jalnic an de an. Noi, cu familia de 20 de ani umblam la Hajduszoboszlo, de cativa ani romanii au inundat locul nostru preferat, crede ma ca de multe ori mi-e rusine ca sunt si eu roman, dupa ce vad cum se comporta unii oameni. In strand e plin de cosuri de gunoi, dar oamenilor le este foarte greu sa se duca pana la ele (mentalitate romaneasca)asa ca stau in gunoi toata ziua. De departe se vede unde stau sau stateau cei de al nostrii. Mi-e jena. Iar la restaurantele deacolo deja se vorbeste romanaeste, chelnerii si barmanii din Satu Mare lucreaza si ei acolo. Oare de ce?
    Trexel incearca sa nu-ti mai faci griji pt hotel, bucurate de soare, de familie si distrati-va. Cel mai important lucru e ca esti inconjurat de cei dragi ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Bã,

    Încãrca-te-aş emoţional, cã de descãrcat vãd cã rezolvi singur.
    Ce dracu ţi-a trebuit concediu? La muncã, cã munca la fãcut pã om. Reaţi ai dracu dã burghezi. Auzi! La ol inclusiv. Şi mai vrei sã-ţi dea ãia şi bãuturi fine, cã frutifreşu-ţi stã-n gât. Pãi sigur cã da. Pune mâna pã târnãcop şi dã şi tu nişte gãuri sã s-adune la PIB, mânca-ţ-aş, tui america ei dã viaţã, groenlanda şi africa dã sud. Cã dân cauza voastrã nu creşte ãştia pensile şi scumpeşte medicamentele. Cã era mai bine pã vremea mea, când luam pâinea pã cartelã, cã dãdeau câte una s-ajungã la toţi. Luaţi-le voi pã toate, nu v-ar mai ajunge. Sugeţi sângele poporului. HUO!

    Anotherio
    “pe.se.”: Io-am fost în Turcia la toate inclusivele.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am uitat sã zic cã sã scumpirã şi buteliile.

    RăspundețiȘtergere
  13. bernadetto draga, asta e, io am zis de cand am intrat in UE ca e vai de curu lor, fura romanii tot UE-le. da io cre ca ai nostri arunca pe jos sa experimenteze termenu de descompunere al diverselor materiale.

    ba cipane, tu cum odraslele mele ai ajuns p'aici? nu mai are omu o tzar de intimitate hali-mi-ai cucuveaua da ol inclusivist care esti. da si tu un aidiu da mes ceva. a, si vezi ca te calc zilele astea ca-s la BeVeu. hai sa traeshti!

    RăspundețiȘtergere
  14. Haualeu cuscre... dara cum muschii mei vorbesti, da di jie pana me bag io metafore, hm... au nu te poti inspira , Doamne tucu-ti mila Ta, boland cuscru mai am :)))
    Haide zdravo !
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  15. Moshule, da un tel cand te trezesti.

    RăspundețiȘtergere

Lead me

A dreacu vreme azi si maine!